Αντιδήμαρχος Τρίπολης: ''Ο νόμος δεν μας επιτρέπει να έχουμε καταφύγιο για τα αδέσποτα''
«Ο Δήμος Τρίπολης σύμφωνα με το νόμο έχει μόνο τη δικαιοδοσία να μαζεύει τα αδέσποτα και να τα κρατά για δέκα μέρες προκειμένου να γίνουν οι ιατρικές εξετάσεις , εμβολιασμός και στείρωση. Μετά το διάστημα των δέκα ημερών δεν μπορεί να τα κρατήσει σε καταφύγιο και είναι υποχρεωμένος να τα αφήσει ελεύθερα”.


Τα παραπάνω αναφέρονται σε ενημέρωση του δήμου ύστερα από διαμαρτυρίες που υπήρξαν σχετικά με τα αδέσποτα στην Τρίπολη, ενώ την ίδια στιγμή, στην Αρκαδική πρωτεύουσα γίνονται γίνονται και προσπάθειες να οργανωθεί ένα Φιλοζωικό σωματείο. Ο αντιδήμαρχος Ανδρ. Μπούρας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, τόνισε ότι ο Δήμος Τρίπολης είναι από τους πρώτους που έχει πρόγραμμα για τα αδέσποτα. Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως μέσα σε ένα χρόνο, έχουν μαζευτεί 210 αδέσποτα από την Τρίπολη, εκ των οποίων τα 115 είναι θηλυκά τα οποία και στειρώθηκαν.

«Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους αν αναλογιστούμε ότι κάθε θηλυκό σκυλί γεννάει από πέντε κουτάβια τότε η πόλη μας γλίτωσε από αυτή τη διαδικασία 700 περίπου αδέσποτα» υπογράμμισε ο δήμαρχος. Ωστόσο, ανέφερε πως ο νέος νόμος «δεν έχει καμία λογική αφού δεν επιτρέπει στο Δήμο να έχει καταφύγιο για τα αδέσποτα».

Στη δικαιοδοσία τώρα του δήμου είναι μόνο οι ιατρικές εξετάσεις, ο εμβολιασμός και η στείρωση, ενώ μετά, τα ζώα πρέπει να τα αφήνουν Μετά ελεύθερα. «Επισημαίνουμε και εμείς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας με τα αδέσποτα και κατανοούμε τις διαμαρτυρίες  πολιτών καθώς υπάρχουν επιθέσεις σκύλων και μάλιστα και σε παιδιά. Γι αυτό και ως Δήμος  έχουμε  απευθυνθεί στην Εισαγγελία και στην ΚΕΔΕ για να βρεθεί μια λύση» κατέληξε ο κ. Μπούρας.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld