Γνωρίστε τον Hooch που ξεπέρασε τον εφιάλτη των κυνομαχιών και χαμογελά ξανά


Ο Hooch, ένα γαλλικό μαστίφ, κατάφερε να ξεπεράσει τον εφιάλτη που έζησε και να βγει νικητής...

Όταν ο Zach Skow από το καταφύγιο Marly's Mutt Dog Rescue στην Καλιφόρνια δέχθηκε μια κλήση για να παραλάβει έναν προβληματικό σκύλο (σ.σ.: ήταν πολύ επιθετικός και δεν έτρωγε), βρέθηκε μπροστά σε ένα τραγικό θέαμα.



Τα αυτιά του ήταν ακρωτηριασμένα, ενώ το σαγόνι του έμοιαζε να έχει εξαρθρωθεί ή σπάσει.

Μετά την επίσκεψή του σε έναν κτηνίατρο, οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι είχαν επίσης κόψει τη γλώσσα του Hooch από τη ρίζα.
 
"Η πρακτική αυτή του κοψίματος της γλώσσας και των αυτιών είναι κοινή σε σκύλους που χρησιμοποιούνται σε κυνομαχίες" δήλωσε ο Skow στη Huffington Post.

Και πρόσθεσε: "Χωρίς γλώσσα, η ζωή ενός σκύλου είναι δύσκολη, καθώς δεν μπορεί να πιει, να φάει, να καθαρίσει το στόμα του ή να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματός του".
 

Ο κτηνίατρος υπέβαλε τον Hooch στη διαδικασία της υποχρεωτικής σίτισης, προκειμένου να πάρει λίγο βάρος.

Παρά ωστόσο την περιπέτειά του, ο σκυλάκος είναι καλά, αναρρώνει και σήμερα είναι υγιείς και έχει αποκτήσει ξανά αυτοπεποίθηση, όπως λέει η Liz Kover από το Marly's Mutt Dog Rescue.
 

Παράλληλα, μαθαίνει ξανά να τρώει και να πίνει.
 



Ο Hooch επέλεξε να διαγράψει τον εφιάλτη που έζησε και να κρατήσει το τεράστιο χαμόγελό του...
 

"Αυτό που ανακαλύψαμε ήταν έναν από τους πιο ευγνώμονες σκύλους. Ο Hooch έχει προσαρμοστεί στη ζωή τόσο καλά και μας λούζει με την αγάπη του -αν και δεν μπορεί να μας γλύψει" λέει ο Skow.

Όπως αναφέρει, ο σκύλος κάνει πραγματική χαρά όταν βλέπει τους ανθρώπους που τον φροντίζουν στον καταφύγιο και δεν δείχνει καμία μνησικακία προς τους ανθρώπους.

Ο Skow ελπίζει ότι ο Hooch θα βοηθήσει κάποιους ανθρώπους -που αντιμετωπίζουν τους σκύλους ως κτήμα τους, το οποίο μπορούν να βασανίζουν και να μεταχειρίζονται ως αντικείμενο-, να αλλάξουν τρόπο σκέψης.


"Όπως όλοι οι σκύλοι έτσι και ο Hooch μας διδάσκει ένα ανεκτίμητο μάθημα: Να ζεις τη στιγμή και να ξεχνάς το παρελθόν, να αντιμετωπίζεις την κάθε μέρα με εμπιστοσύνη και να απολαμβάνεις τις απλές χαρές της ζωής" λέει η Kover. 


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld