Κι όμως αυτό το πλασματάκι σώθηκε από κυνομαχίες


Αυτό το γλυκό προσωπάκι είναι ένα από τα σκυλιά που βρέθηκαν κατά την διάρκεια μιας εφόδου πριν από λίγες εβδομάδες, όταν περίπου 400 σκυλιά σώθηκαν από το δεύτερο μεγαλύτερο κύκλωμα κυνομαχιών στις ΗΠΑ.

Είναι μόλις λίγων εβδομάδων κι όμως φορούσε αυτήν την βαριά αλυσίδα πάνω στο μικροσκοπικό κι αδύνατο σωματάκι του. Είναι μια σύνηθες τακτική στα σκυλιά που εκπαιδεύονται για κυνομαχίες προκειμένου να γίνουν πιο δυνατά. Όσο θα μεγάλωνε, τόσο θα αυξανόταν και το βάρος της αλυσίδας. Ζύγιζε μόλις λίγα κιλά και ζούσε παρατημένο κάτω από το καυτό ήλιο. Είναι κι αυτό ένας μέρος της σκληρής και εξαντλητικής προπόνησης που ακολουθείται.

Ευτυχώς όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, αφού το συγκεκριμένο κουταβάκι καθώς και πολλά άλλα διασώθηκαν και είναι έτοιμα να γυρίσουν κεφάλαιο στην ζωή τους. Ένα κεφάλαιο με αγάπη, οικογένεια, παιχνίδια, διασκέδαση κι όλα όσα πρέπει να έχει ένα κουτάβι στην ζωή του.

Η οργάνωση ASPCA εργάζεται προκειμένου να μπορέσει να αποκαταστήσει τα σκυλιά. Δεν θα είναι για όλα εύκολο, ούτε και εφικτό. Όμως όλα τα σκυλιά αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής. Η οργάνωση έχει τοποθετήσει σε ξεχωριστό χώρο τις έγκυες και θηλάζουσες σκυλίτσες με τα νεογνά, προκειμένου να λάβουν την αναγκαία φροντίδα . Τα υπόλοιπα αφού λάβουν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη θα αξιολογηθούν και θα κριθεί εαν θα μπορέσουν να επανενταχθούν κοινωνικά. 


Στόχος είναι να μετατρέψουν τα σκυλιά αυτά, από σκυλιά μάχης σε κατοικίδια ζώα ή σε ζώα που μπορούν να προσφέρουν άλλη εργασία.




Αυτό το μικροσκοπικό κουτάβι είναι τόσο φοβισμένο που πανικοβάλλεται στη θέα του καθενός, κάθεται στο κλουβί του και απλά τρέμει. Θα χρειαστεί χρόνο και πολύ δουλειά, για να συνέλθει η τραυματισμένη του ψυχή. Ακόμα και το μπολ με το νερό είναι κάτι νέο για αυτό.

Όμως σώθηκε κι αυτό έχει σημασία..


3 σχόλια:

  1. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν οι σκληροι και άκαρδοι που βγαζουν ολα τους τα απωθημένα βασανίζοντας τα ζωα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να 'χει κι αυτό και όλα τα βασανισμένα σκυλάκια της συγκεκριμένης υπόθεσης μια όμορφη ζωή και μια καλή τύχη από'δω και μετά! Το αξίζουν! Μπράβο και πάλι μπράβο στους διασώστες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπουλαμου σου εφχομε να βρισ το σπιτη που τασε ανγαλιασουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld