Κλείνει το καταφύγιο για τα αδέσποτα στα Μέγαρα


Ο Δήμος Αθηναίων δεν καταβάλει ούτε ένα ευρώ!

Χάρις στη δωρεά της κας Ανδρέου - Wynne ο δήμος Αθηναίων απέκτησε Δημοτικό Καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα σε έκταση 5162 τ.μ. στα Μέγαρα (διαβάστε ΕΔΩ). Για την Ανοιχτή Πόλη, που είχε θέσει ήδη από την περίοδο της δημοτικής αρχής Κακλαμάνη σε κριτική το πρόγραμμα του δήμου για τα αδέσποτα ζώα με έμφαση στο υπέρογκο κόστος του, η δωρεά αποτελούσε θετική εξέλιξη. Γιατί όσον αφορά ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος - δηλαδή το θέμα του καταφυγίου - αυτό λύθηκε θετικά για τα ζώα και με πολύ χαμηλό κόστος. 

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ανατέθηκε σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση το πρόγραμμα λειτουργίας του καταφυγίου έναντι εύλογης αμοιβής παροχής υπηρεσιών. Εδώ και μήνες, όμως, ο δήμος Αθηναίων δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ, με αποτέλεσμα το καταφύγιο να αφεθεί στην τύχη του το καλοκαίρι και σήμερα να οδηγείται σε κλείσιμο. Οι εργαζόμενοι αμισθί που μέχρι σήμερα δεν πληρώθηκαν έχουν φύγει, η κα Wynne δεν μπορεί να προσφέρει προσωπικά υπηρεσίες σε δεκάδες ζώα, οι φιλόζωοι που ενεργοποιήθηκαν το καλοκαίρι δεν μπορούν να συνεισφέρουν άλλο οικονομικά, μ’ άλλα λόγια η ανευθυνότητα της δημοτικής αρχής θα οδηγήσει σε κατάργηση μια πολύ σημαντική δομή φροντίδας και φιλοξενίας για τα αδέσποτα.

Καλούμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Αντωνόπουλο, ο οποίος απουσίαζε λόγω ασθενείας το προηγούμενο διάστημα, να δώσει άμεση λύση ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του καταφυγίου και στη συνέχεια να επιληφθούμε συλλογικά για την αναβάθμιση και βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει στα αδέσποτα ζώα. 0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld