Σχετικά με το καταφύγιο ζώων του Δήμου Αθηναίων στα Μέγαρα



Την δική τους απάντηση σχετικά με το καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων στα Μέγαρα, δίνουν οι Ενεργοί Πολίτες για την Προστασία των Ζώων Αθήνας


Τα ζώα, ΔΕΝ ζούσαν ΠΟΤΕ κάτω απο αυτές τις άθλιες πραγματικά συνθήκες τις οποίες αναφέρονται αλλά και ουδέποτε ζούσαν ζώα στοιβαγμένα σε κλουβιά.
Και γι΄αυτό υπάρχουν δεκάδες Φιλόζωοι Εθελοντές που ερχόντουσαν στο καταφύγιο μαζί μας και ειναι αδιάψευστοι μάρτυρες αυτών.

Τα ζώα ζούσαν αξιοπρεπώς υπό την επίβλεψη της ίδιας της κας.Winn του Μόνιμου και Βασικού Υπαλλήλου του Καταφυγίου καθώς και άλλων Φιλόζωων Υπαλλήλων που κατά καιρούς δούλευαν εκεί μέχρι που παραιτούνταν εφόσον δεν πληρώνονταν από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ''ΕΚΑΤΗ''η οποία και είχε αναλάβει το Καταφύγιο του Δήμου της Αθήνας.

Άλλωστε πώς είναι δυνατόν, να ετίθετο θέμα άθλιων συνθηκών διαβίωσης των ζώων και να μην το είχαμε καταγγείλει από την πρώτη κιόλας στιγμή (?)

Εμείς ώς Ενεργοί Πολίτες για την Προστασία των Ζώων Αθήνας, βρισκόμαστε εντός του καταφυγίου εδώ και 6 μήνες συμβάλλοντας απο την πρώτη στιγμή με μόνο σκοπό το καλό των ζώων, όπως στην κοινωνικοποίηση χρόνια έγκλειστων φοβικών ζώων, καθημερινή παρακολούθηση και επικοινωνία με την Αρμόδια Υπάλληλο του Τμήματος του Δήμου που αφορά την υγεία και την ιατρική περίθαλψη των ζώων, την καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία με την Κα.Winn ώς Υπεύθυνη του καταφυγίου κ τον Μόνιμο Υπάλληλο του καταφυγίου για θέματα ευμάρειας και συνθήκες διαβιώσης των ζώων ο οποίος και γνωρίζει καλύτερα.



Επίσης, εξορμήσεις με φιλόζωους εθελοντές που διοργανώνονται κάθε Σαββατοκύριακο όπου τα ζώα βγαίνουν βόλτες, κοινωνικοποιούνται, φωτογραφίζονται και απολαμβάνουν χάδια,λιχουδιές,παιχνίδια καθώς και διάφορες άλλες δράσεις όπου και θα συνεχίσουν να διοργανώνονται.

Για το τέλος και κλείνοντας έχουμε αναλάβει και την Προώθηση Υιοθεσίας όλων των ζώων του καταφυγίου.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 30 υιοθεσίες πλήν των αδέσποτων ζώων που φιλοξενούνται από εθελοντές μας και προωθούνται επίσης για υιοθεσίες, καθώς και την θεραπεία κάποιων ζώων ατο το καταφύγιο με δική μας πρωτοβουλία και δικά μας έξοδα.


Παρά τις καταγγελίες μας απευθυνόμενοι
κατά παντός Αρμοδίου,
Κον. Ανδρέα Βαρελά,Αντιδήμαρχο Καθαριότητας
(Όπου και είχε αναλάβει προσωρινώς στην θέση του Αντιδημάρχου κου.Αντωνόπουλου επί 3 μήνες), Κα.Μακρή, Αρμόδια Τμηματάρχη του Τμήματος του Δήμου για την Προστασία Αδέσποτων Ζώων αλλά  και στους συνεργάτες της Επιχείρησης ''ΕΚΑΤΗ'' που αφορά θέματα του κατάφυγίου και λοιπών άλλων άλλων προβλημάτων.

Η κατάσταση όχι μόνο συνεχίστηκε αλλά επιδεινώθηκε!

Μόλις πριν μια εβδομάδα στις 15 Σεπτεμβρίου,τέλος στην συνεργασία έβαλε και ο βασικός και μόνιμος υπάλληλος του καταφυγίου όπου και η βοήθεια του ήταν και παραμένει πολύτιμη και καθοριστική.
Τότε ξεκίνησαν να αλληλοσπαράζονται τα ζώα την οποία ευθύνη φέρει η Εταιρεία ΕΚΑΤΗ καθώς και ο Δήμος που δεν προέβησε πότε σε λύσεις όπου με την κατάλληλη υποδομή εντός του χώρου του καταφυγίου θα μπορούσε  αυτά τα αποτρόπαια συμβάντα να έχουν αποφευχθεί σε συνδυασμό  πάντα με την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού έχοντας εμπειρία και ευαισθησία στον τομέα των ζώων,πράγματα βασικά για τα οποία δεν είδαμε ποτέ να πραγματοποιούνται και που καθίσταντο προτεραιότητα για την καλύτερη λειτουργία ενός πρότυπου Καταφυγίου που έχει αρχίσει να καταρρέει με μεγάλο κίνδυνο πρωτίστως για την υγεία και την διαβίωση των ζώων.
.............................................................
Εμείς θα είμαστε στο καταφύγιο μέσα στην εβδομάδα καθώς και το Σαββατοκύριακο και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε για αυτά τα πλάσματα που έχουν αφεθεί στην μοίρα τους ζητώντας την βοήθεια όλων των Φιλόζωων Εθελοντών αλλά και Φιλοζωϊκών Σωματείων που θα ήθελαν να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν με τον όποιον τρόπο.

Σας ευχαριστούμε πολύ,
Έκ μέρους των Ενεργών Πολιτών για την Προστασία των Ζώων, Αθήνας

Ύρια Λιονάκη
Τήλ.Επικοινωνίας : 6944 731673



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld