Βοηθήστε τον τυφλό γεράκο που βρέθηκε σε ένα χαντάκι χτυπημένος με το μάτι έξω γεμάτο σκουλήκια




Τον Μπαμπα Στρουμφ τον βρήκαμε τέλη Αυγούστου, αργά το βράδυ, να κλαίει γοερά και απελπισμένα μέσα σε ένα χαντάκι στο Κιβέρι Αργολίδας από όπου δεν μπορούσε να βγει. Μας ειδοποίησε μια κυρία και πήγαμε να τον βοηθήσουμε. Μας είπαν ότι τον χτύπησε αυτοκίνητο, έπεσε μέσα κι ότι βρισκόταν εκεί από το πρωί!


Τον βγάλαμε και είδαμε ότι το ένα μάτι του είχε βγει έξω, είχε πιάσει σκουλήκια (ναι καλά διαβάσατε, είναι τα άσπρα πραγματάκια στην φώτο). Το δεύτερο μάτι ήταν πάρα πολύ θολό από καταρράκτη ενώ παράλληλα κούτσαινε. Τον μεταφέραμε μες τη νύχτα στον κτηνίατρο, όπου καθάρισε και έβαλε το μάτι πίσω στη θέση του αλλά δυστυχώς έχει καταστραφεί και δεν θα ξαναδεί. Μας είπε ότι ίσως να έχει δεχτεί πυροβολισμό..


Είναι ράτσας επανιέλ μπρετόν (κυνηγόσκυλο), θα μείνει τυφλός για πάντα, είναι κουτσός στο ένα πόδι, και πολύ μεγάλος σε ηλικία...Είναι σίγουρα το αγαθότερο πλάσμα που έχουμε αντικρύσει, το μόνο που θέλει είναι να τον κρατάς αγκαλίτσα και να ακουμπάει πάνω σου! Ευτυχώς ακούει και ανταποκρίνεται στο κάλεσμα! Έχει όρεξη για φαγητό και είναι πολύ φιλικός στα άλλα σκυλάκια! Για να μην μολυνθεί το μάτι του δίνουμε αντιβίωση Augmentin 2 φορές την ημέρα και του καθαρίζουμε το ματάκι με ορό και αλοιφή Tobrex. 



Ο Μπαμπά-Στρουμφ είναι ένα σκυλάκι που μάλλον κανείς δεν θα θέλει να υιοθετήσει γι' αυτό και του υποσχεθήκαμε ότι θα τον φιλοξενήσουμε για πάντα εμείς..κι ας έχουμε τόσα σκυλάκια, κι ας τρέχουμε όλη την ημέρα, κι ας είμαστε μια χούφτα εθελοντές....Αλλά ο Μπαμπά Στρουμφ μας έκλεψε πραγματικά την καρδιά!

Αν θέλετε να τον βοηθήσετε:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΙΒΑΝ GR74 0110 3140 0000 3144 8030 861 (Φιλοζωικό Σωματείο Λάιζα)
paypal: laizaargous@yahoo.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld