Φόλες και καταγγελίες στην ΤρίποληΗ Π.Σ. αναγνώστρια του dogw0rld.blogspot.gr επικοινώνησε μαζί μας προκειμένου να καταγγείλει τη τοποθέτηση του δηλητηριασμένων δολωμάτων με στόχο την εξολόθρευση των αδέσποτων στην Τρίπολη. Μάλιστα κατέθεσε καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης μέσα στην οποία αναφέρεται, εκτός των άλλων, σε συγκεκριμένες ειδησεογραφικές ηλεκτρονικές σελίδες, οι οποίες δημιουργούν κλίμα μίσους και πανικού για τα αδέσποτα.


Ακολουθεί η καταγγελία

Πριν ένα μήνα περίπου βρέθηκε στα χέρια μου ένα ημίαιμο αδέσποτο σκυλάκι περίπου 4 ετών, το οποίο χρειαζόταν περίθαλψη. Με το Μπούλη, έχουμε γίνει καλοί φίλοι κι ας τον έχω περιορίσει στη μικρή αυλή που διαθέτω στο πατρικό μου στην Τρίπολη. Ακολουθούμε πιστά τη θεραπεία που μας έχει συστήσει η καλή μας κτηνίατρος και βολτάρουμε συνεχώς, γνωρίζοντας πολύ κόσμο και πολλά σκυλάκια. Οταν δε πηγαίνουμε βόλτα με το ποδήλατο, η χαρά μας είναι απερίγραπτη!!!

Την ήρεμη κοινή ζωή μας όμως ήρθε να ταράξει ένα απρόσμενο γεγονός το βράδυ της 3/10/2013, γύρω στις 10 η ώρα. Είχαμε λάβει το αντιεμετικό μας και βγήκαμε βόλτα, να περάσει λίγο η ώρα και να γυρίσουμε σπίτι να φάμε τις κροκετούλες μας... σε ένα μικρό πεζοδρομημένο τμήμα που ενώνει τις οδούς Κύπρου και Νεομάρτηρος Δημητρίου, κάτω από την Πλατεία Πετρινού, μας περίμενε η φρίκη... ο Μπούλης ήθελε να κάνει πιπί σε κάτι θάμνους και λάσκαρα λίγο το λουρί της βόλτας. Αυτό του έδωσε ευελιξία κι άρπαξε αστραπιαία από το έδαφος ένα μικρό κοκαλάκι, το οποίο δεν κατάφερα να αποσπάσω από το στόμα του. Προχωρήσαμε προς την πλατεία, όπου ο σκυλάκος άρχισε να κάνει εμετούς και να έχει σπασμούς... Τα επόμενα 45 λεπτά ήταν δραματικά... Φίλοι και περαστικοί βοήθησαν να του προκαλέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους εμετούς και κάποιος περαστικός έφερε ένεση ατροπίνης, την οποία έκανε στο Μπούλη φίλος του γιατρός. Το σκυλί άρχισε να συνέρχεται, είχα ήδη καλέσει την αστυνομία, το περιπολικό άργησε κι εμείς φεύγαμε για το κτηνιατρείο μήπως χρειαζόταν παρακολούθηση. Το περιπολικό μας περίμενε έξω από το κτηνιατρείο, όπου διαπιστώσαμε ότι ο μικρός μου φίλος ήταν μια χαρά κι έτσι ξεκινήσαμε για το αστυνομικό τμήμα, όπου κατέθεσα καταγγελία για τις φόλλες, επιθυμώντας την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου.

Η τοποθέτηση του δηλητηρίου προς εξόντωση των αδέσποτων ζώων, είναι προσφιλέστατη πρακτική στην πόλη μας, η οποία δυναμιτίστηκε πριν λίγο καιρό με δημοσιεύματα περί επικίνδυνων αδέσποτων, σε τοπικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Ετσι λοιπόν, το πρωί της 4/10/2013 αποφάσισα να γράψω μια καταγγελία κατά των συγκεκριμένων ιστοσελίδων κι όλων αυτών που αρθρογράφησαν και σχολίασαν κατά των ζώων και να την καταθέσω στην εισαγγελία πρωτοδικών Τρίπολης, προκειμένου να επιληφθεί η δικαιοσύνη του σοβαρότατου προβλήματος που έχει προκύψει στην πόλη. Η καταγγελία κατατέθηκε κι αυτεπάγγελτα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε όλους τους προαναφερθέντες. Ενημερώθηκα ότι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα διαβιβασθεί η υπόθεση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θα αποκαλυφθούν οι ταυτότητες όσων σχολίασαν ανώνυμα κατά των ζώων και θα αποδοθούν ευθύνες και ποινές σε περίπτωση που προκύψουν αυτές.

Θα ήθελα να σημειώσω ότι σε όλη αυτή την προσπάθειά μου για απόδοση δικαιοσύνης και πρόληψη μελλοντικών αποτρόπαιων ενεργειών, έχω τη στήριξη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια κι από καρδιάς, όλους αυτούς τους άγνωστους περαστικούς που συνέδραμαν το Μπούλη.

Τέλος, θα κλείσω παραθέτοντας την καταγγελία όπως κατατέθηκε στην εισαγγελία, προκειμένου να ενημερωθούν φίλοι φιλόζωοι και να ενθαρρυνθούν να πράξουν ανάλογα.


“ΠΡΟΣ: ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΕΝΤΑΥΘΑ


Τρίπολη 4 Οκτωβρίου 201


Αξιότιμε κε εισαγγελέα

Σήμερα 4 Οκτωβρίου, παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, βρίσκομαι στην πολύ δυσάρεστη θέση να σας καταγγείλω συμπεριφορές συμπολιτών μου, οι οποίες οδηγούν μεθοδευμένα στην εξόντωση με βάρβαρο κι ειδεχθή τρόπο αδέσποτων ζώων που κυκλοφορούν στην πόλη μας.


Το βράδυ της 3/10/2013, περί τις 22:00 ώρα, βίωσα ένα αποτρόπαιο συμβάν, το οποίο συγκλόνισε όχι μόνον εμένα, αλλά κι όσους παρεβρίσκονταν εκείνη την ώρα στην πλατεία Πετρινού και για το οποίο έκανα σχετική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης. Φιλοξενώ αδέσποτο σκύλο, ο οποίος χρειάζεται περίθαλψη προκειμένου να αντιμετωπίσει χρόνιο πρόβλημα υγείας του και τον είχα βγάλει βόλτα. Το ζώο, συνηθισμένο στην παρορμητική συμπεριφορά του αδέσποτου, το οποίο κάνει συνεχή αγώνα για εύρεση τροφής κι επιβίωση, πήρε από το έδαφος μικρό κόκκαλο, το οποίο απεδείχθη δηλητηριασμένο, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά άρχισε να κάνει εμμετούς και να έχει σπασμούς. Η εικόνα του ζώου για περίπου 30-45 λεπτά ήταν τραγική! Ενα αθώο κι ανήμπορο πλάσμα σπαρταρούσε στα χέρια μου, προσπαθώντας να επιβιώσει από την ανθρώπινη κτηνοδία!!! Με τη βοήθεια καταστημαρχών της πλατείας Πετρινού και περαστικών, προκαλούσαμε συνεχείς εμετούς προκειμένου να αποβάλλει το δηλητήριο και με τη συνδρομή συμπολίτη που προσφέρθηκε και πήγε στο διανυκτερεύον φαρμακείο κι έφερε ένεση ατροπίνης, μπορέσαμε να σταθεροποιήσουμε το ζώο. Το δηλητηριασμένο δόλωμα βρισκόταν στην εκβολή του πεζοδρομημένου τμήματος που ενώνει τις οδούς Κύπρου και Νεομάρτηρος Δημητρίου, προς την Νεομάρτυρος Δημητρίου (απέναντι από το γραφείο τελετών του κου Μεγρέμη) ακριβώς πάνω από την οδό Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’, όπως αναφέρεται και στην προαναφερθείσα καταγγελία μου. Στο ίδιο ακριβώς σημείο, βρήκα αργότερα πάνω στη σχάρα ομβρίων, νεκρό νεαρό γατάκι δηλητηριασμένο, καθώς επίσης και κάτω από αυτοκίνητο μπροστά από τον αριθμό 8 της οδού Νεομάρτηρος Δημητρίου, των οποίων φωτογραφίες σας επισυνάπτω.

Τον τελευταίο καιρό, ειδησεογραφικές ηλεκτρονικές σελίδες της πόλης μας, δημοσιεύουν άρθρα που βάλλουν κατά των ζώων, με συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς περί «επικίνδυνων αδέσποτων ζώων, έτοιμων να επιτεθούν σε οποιονδήποτε περαστικό» συνοδευόμενα από φλογερά σχόλια κατά των ζώων, που αφορούν στη θανάτωση αυτών με τις γνωστές φόλες, καθώς επίσης και σχόλια που αφορούν στη δημόσια υγεία, τα οποία δε στοιχειωθετούνται επιστημονικά, γίνονται από αναρμόδιους και σκοπό έχουν να προκαλέσουν πανικό στους συμπολίτες μας. Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτω τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των εν λόγω άρθρων και σας επισυνάπτω τα άρθρα αυτά με τα σχόλιά τους σε έντυπη μορφή.

http://www.arcadiaportal.gr/news/apisteuti-kataggelia-eleutheronoun-adespota-stin-tripoli

http://www.arcadiaportal.gr/news/proini-bolta-12-adespoton-skulon-sti-plateia-petrinou-photos

http://www.kalimera-arkadia.gr/arkadia/tripoli/32309-ageli-adespoton-skylon-skorpa-to-fovo-stin-perioxi-tis-vilas-tourkovasili-eikones


http://www.kalimera-arkadia.gr/arkadia/tripoli/32330-ston-eisaggelea-o-antidimarxos-boyras-gia-to-zitima-me-ta-adespota-stin-tripoli

Σημειώνω σε αυτό το σημείο, ότι προκειμένου να υποβάλλεις σχόλιο, δηλώνεις διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συνεπώς μπορούν να αποκαλυφθούν και τα πλήρη στοιχεία του σχολιαστή.

Κατοικώ στο κέντρο της Τρίπολης, γνωρίζω τη συμπεριφορά των αδέσποτων σκύλων που κυκλοφορούν και σας διαβεβαιώ, ότι κάθε άλλο παρά επιθετικά είναι αυτά τα ζώα. Αντίθετα μάλιστα, είναι φοβισμένα και προσπαθούν να επιβιώσουν, ψάχνοντας λίγο φαγητό και νερό. Οταν δε δουν ανθρώπους που τα νοιάζονται, δείχνουν την ευγένεια και την ευγνωμοσύνη τους, συνοδεύοντάς τους στην οικία τους τα βράδια και προστατεύοντάς τους από ενδεχόμενους κινδύνους.

Γνωρίζω όμως πολύ καλά και τη συμπεριφορά συμπολιτών μου, που θεωρούν ότι είναι οι μοναδικοί κάτοικοι σε αυτόν τον πλανήτη και χρήζουν προνομιακής μεταχείρισης, με αποτέλεσμα να μη σέβονται τα ζώα και να τα προκαλούν, ώστε αυτά να αναγκαστούν να υπερασπισθούν τον εαυτό τους και να χαρακτηρισθούν ως επιθετικά.

Γνωρίζω επίσης τη συμπεριφορά ανεύθυνων γονέων, που εγκαταλείπουν ανεπιτήρητα τα μικρά παιδιά τους να κυλιούνται στο τεχνητό γρασίδι της πλατείας Πετρινού και να καταστρέφουν τα λουλούδια που βρίσκονται σε αυτό, προκειμένου αυτοί να πιούν ανενόχλητοι τον καφέ τους σε παρακείμενες καφετέριες, ή τα εξαμωλούν αδέσποτα να περιφέρονται στις πλατείες και τα πάρκα, χωρίς ίχνος παιδείας και να παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά απέναντι στα αδέσποτα ζώα, όπως πχ να πετούν πέτρες σε αυτά.

Γνωρίζω τη συμπεριφορά γονέων μικρών παιδιών μαθητών του 1ου νηπιαγωγείου Τρίπολης, οι οποίοι ενοχλήθηκαν από τα αδέσποτα σκυλάκια που κοιμούνταν στο πεζοδρόμιο έξω από τη μάντρα του νηπιαγωγείου κι όχι από τις στοίβες σκουπιδιών που βρίσκονται ακριβώς απέναντι!!!!

Γνωρίζω τη συμπεριφορά καταστηματαρχών της πλατείας Πετρινού, που ενώ οι ίδιοι δεν πληρούν τις απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις για να κατέχουν άδεια λειτουργίας του καταστήματός τους, ή που κάνουν κατάχρηση του χώρου της πλατείας απλώνοντας παντού τραπεζοκαθίσματα, ενοχλούνται από την παρουσία των αδέσποτων ζώων, διότι θίγεται η «ευγενική» και «πριγκιπική» καταγωγή τους!

Γνωρίζω τη συμπεριφορά ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, οι οποίοι όταν βγάζουν βόλτα τα ζώα τους, δε φροντίζουν να τα έχουν με οδηγό, προκειμένου να μην απομακρυνθούν από την εποπτεία τους, ούτε μαζεύουν τα περιττώματά τους, όπως ορίζει ο νόμος.

Τέλος, γνωρίζω ότι αρμόδιοι για την ενημέρωση του κοινού για τις ασθένειες που μπορεί να προσβάλλουν τα ζώα, είναι οι κτηνίατροι και μόνο. Κι επειδή σε κάποιο σχόλιο έχει θιχτεί η νόσος της λεισμανίασης, θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι μεταδίδεται μέσω σκνίπας από ζώο σε ζώο και ότι το γρασίδι της πλατείας Πετρινού, το οποίο είναι φυτεμένο όχι σε χώμα, το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφά το νερό, αλλά σε συνθετικό πλέγμα, το οποίο παρακρατά το νερό και δημιουργεί λιμνάζοντα ύδατα, αποτελεί την καταλληλότερη εστία για την ανάπτυξη της σκνίπας.

Κατόπιν όλων αυτών, αφενός καταγγέλω τόσο τις ειδησεογραφικές ηλεκτρονικές σελίδες arcadiaportal.gr και kalimera-arkadia.gr, όσο κι αυτούς που σχολιάζουν αρνητικά κι επιθετικά για τα ζώα, ότι βάλλουν κατά της ζωής τους και τους καθιστώ υπεύθυνους για ο,τιδήποτε συμβεί σε αυτά, είτε είναι ήδη σημασμένα ως αδέσποτα ζώα του Δήμου Τρίπολης, είτε όχι και ζητώ την άμεση επέμβασή σας και την εφαρμογή του Ν.4039/2012, προκειμένου να προστατευθούν τα ζώα από βάναυσες και διεστραμμένες συμπεριφορές.


Με εκτίμηση''1 σχόλιο:

  1. Επραξες πολύ σωστά ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ! Χαίρομαι πολύ που ο Μπούλης τα κατάφερε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld