Σταμάτησαν παράνομη μεταφορά 50 αδέσποτων σκύλων από τα Χανιά!


Σήμερα ύστερα από καταγγελία στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων της γραμματέως Περιβάλλοντος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα Στεφανάκη Γεωργίας σε συνδυασμό με τη Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας και με αίτημα ελέγχου νομιμοποιητικών εγγράφων από τους αρμοδίους κο Ντουντουνάκη και κα Δηλέ , κρίθηκε ως ΠΑΡΑΝΟΜΗ και παρεμποδίστηκε με εντολή προς την Κτηνιατρική Υπηρεσία η ΕΜΠΟΡΙΚΗ αποστολή 50 Αδέσποτων Σκύλων από τα Χανιά Κρήτης..

Το fornews επικοινώνησε με την κα Στεφανάκη η οποία μας πληροφόρησε ότι " οι 50 αδέσποτοι σκύλοι περισυλλέχτηκαν από γνωστή "φιλόζωη "που χρησιμοποιεί το πρόσχημα υιοθεσιών στη Γερμανία.. πραγματοποιώντας όμως, εμπορικές αποστολές!!"

Μάλιστα επί σειρά ετών ο συγκεκριμένος φιλοζωικός σύλλογος που εμφανίζεται ως παράρτημα συλλόγων της Γερμανίας , αποστέλλει όπως δηλώνει σε δημοσιεύματα τουλάχιστον 300 αδέσποτα σκυλιά στη Γερμανία το χρόνο.. εμφαίνοντας πάντα στην υποτιθέμενη νομιμότητα σε συνεργασία με τις Κτηνιατρικές υπηρεσίες (!) τη σωτηρία και βεβαίως τη " φιλοζωία".

Υποτίθεται μάλιστα ότι ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες για τα στοιχεία των Γερμανών που υιοθετούν τα ζώα , ενώ υπάρχουν αναλυτικά αποδεικτικά στοιχεία με πλήθος φωτογραφιών ευτυχισμένων υιοθετημένων τετράποδων όπως υποστηρίζουν,...

Η Εμπορική αποστολή- ως χαρακτηρίζεται- η μετακίνηση άνω των 5 ιδιόκτητων ζώων που ταξιδεύουν με μεταφορικό μέσο ασυνόδευτα (χωρίς δηλ τη φυσική παρουσία ιδιοκτήτη τους) προϋποθέτει τα νομιμοποιητικά εγγραφής στο μηχανογραφικό σύστημα TRACES, στη βάση δεδομένων δηλαδή που διαχειρίζεται η Επιτροπή της Ε.Ε. σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ.

Τα διάφορα υγειονομικά πιστοποιητικά που απαιτούνται στο πλαίσιο του ενδοκοινοτικού εμπορίου ώστε να υπάρχει ιχνηλασιμότητα στα ζώντα ζώα αλλά και την ύπαρξη νομίμων τιμολογίων πώλησης ζώων από τον υποτιθέμενο νόμιμο εκτροφέα τους και πωλητή, ως αποδεικτικό της όποιας οικονομικής φορολογητέας συναλλαγής!

Δεν έχει - εν ολίγοις-τη δυνατότητα πώλησης ένα παράρτημα κάποιου συλλόγου ο οποίος πρώτον δεν νομιμοποιείται να περισυλλέγει αδέσποτα σε μη αδειοδοτημένο ενδιαίτημα χωρίς την εποπτεία Δημοτικής Αρχής και βεβαίως δεν έχει ουδένα ιδιοκτησιακό δικαίωμα σ αυτά..ώστε να μπορεί να τα πωλήσει.

Τα αδέσποτα ζώα ανήκουν σ όλους μας.. ιδιοκτησιακά ανήκουν στους Δήμους και όχι σε όποιον τα μαζεύει.. Όποιος επιθυμεί μπορεί να υιοθετήσει ένα αδέσποτο ζώο σημαίνοντας το στο όνομά του και δηλώνοντάς την υιοθεσία του στο Δήμο.., δεν μπορεί όμως κανείς να περισυλλέγει και να πωλεί τα αδέσποτα ζώα μας. Είχαμε την ιερή υποχρέωση να σταματήσουμε πλέον αυτή την ασυδοσία η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει εγγυάται μόνο την οικονομική ευρωστία επιτηδείων αλλά επ ουδενί την ευζωία των ζώων ." 


Φώτο Αρχείου

14 σχόλια:

  1. Αν μείνουν στην Ελλάδα τα αδέσποτα.. θα είναι καλύτερα από το να πουληθούν στο εξωτερικό; Τώρα ας τα ταϊζουν.. 50 αδέσποτα... που θέλουν 1000 ευρώ τροφή τον μήνα... περίπου.. να δουν την "γλύκα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν μπορείς να τα ταίσεις να μην το κάνεις, κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να μαζεύει όλες αυτές τις ψυχές και να τις στέλνει στην άλλη άκρη του κόσμου, σ΄ανθρώπους που ούτε καν τους γνωρίζει, που μπορεί να΄χει τα χίλια δυο βίτσια. Άλλωστε όλοι σ΄αυτές τις χώρες δεν φημίζονται και για το ήθος τους. Αφήστε τα ήσυχα τα κακόμοιρα και μην τα βασανίζετε. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν ξεγελαστεί και έχουν εμπιστευθεί ζώα σε φιλόζωες κυρίες για τα οποία μετέπειτα αρνήθηκαν να τους δώσουν πληροφορίες για το που τελικά βρίσκονται, φυσικά ούτε κι αυτές ήξεραν αλλά ούτε και τις ενδιέφερε, το μεροκαματάκι να βγαίνει και δεν βαριέσαι μωρέ...!! Για τα κουτάβια δε κάνουν σαν τρελοί όλοι, βλέπεις είναι αγνοί οι οργανισμοί τους, παρθένοι...Ότι πρέπει για πειραματάκια!

      Διαγραφή
  2. Να πουληθουν στο εξωτερικο? Αντιλαμβανεσαι τι λες? Ποιος τους δινει το δικαιωμα να τα πουλησουν? Σιγουρα εισαι ενας απ τους ανθρωπους που ουδεποτε πληρωσε ουτε ενα ευρω για να βοηθησει καποιο αδεσποτο...Ισως να εισαι ενας απ' τους καλους ανθρωπους που πουλανε για το καλο τους(των αδεσποτων) παντα και οχι για τη τσεπη σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν περίμενα απο το μπλογκ σας να αναδημοσιευετε τέτεοιες ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί να μην τα πάρει το ψώνιο που έκανε την καταγγελία μαζί με την ξεμωραμένη πρόεδρο της συνομοσπονδίας μαιμού?
    Αυτές παίρνουν ληγμένα.Και να σκεφθεί κανείς ότι θέλουν να μπούν και στη βουλή να κυβερνήσουν τη χώρα.
    Αλλά τι λέω μήπως αυτοί που κυβερνάνε τώρα είναι καλύτεροι?
    Τέτοιοι όμως που είμαστε αυτοί μας αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΒΑΛΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ. ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩς ΕΤΣΙ Κ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕΤΑΦΕΤΑΝΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ. ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΕΛΟΙΟΙ Κ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ!ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΓΙΝΕ( ΑΝ Κ ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Κ ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ)ΑΣ ΔΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ Κ Η ΚΑ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ https://www.facebook.com/manthos.tsepeto/posts/10201442024027075?comment_id=5915396&notif_t=like

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η παραπάνω φωτογραφία είναι απο την συγκεκριμένη μεταφορά που σταμάτησαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι ! αυτο ειπα και στο προυγουμενο σχολιο μου κ αυτο ηταν η ενσταση μου! το αρθρο αυτο ειναι φουλ στην προπαγανδα. οποιος θελει να μαθει τι πραγματικα εγινε ας διαβασει τα σχολια που εγιναν σε αυτο το link :https://www.facebook.com/manthos.tsepeto/posts/10201442024027075?comment_id=5915396&notif_t=like

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Gia Poio Logo, Eno Sxoliazete Themata Pou Aforoun Ellinikous Skilous ,Vazete Fotografies Pou Proerxontai Apo Allo Kratos Pithanos Kina?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον ίδιο λόγο που κυκλοφορούσαν την Κινέζικη φωτογραφία σαν Ρουμάνικη! Αυτό δεν ήταν προπαγάνδα;

      Διαγραφή
  9. http://dogw0rld.blogspot.co.uk/2013/07/perissotera-apo-7000-adespota-sta-xania-yiothetithikan-sto-exwteriko.html φασκετε κ αντι φασκετε! φωτογραφια με ενα χαρουμενο σκυλακι τοτε, φωτογραφια που θυμιζει κινα τωρα? εξυπηρετείτε σκοπους καποιων συγκεριμενων φιλοζωικων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο λογος που σταματανε τετοιες μαζικες μεταφορες στην εν λογω χωρα ειναι κυριως γιατι τα σκυλια πανε μαζικα για πειραματα και δευτερον υπαρχει εντονος φοβος για κτηνοβασια μιας και υπαρχει νομος στη Γερμανια που το επιτρεπει. Αυτα για να μην λεει ο καθενας ο,τι του κατεβει. Σαφως το προβλημα των αδεσποτων ειναι μεγαλο και κοστιζει πολυ η συντηρηση τους,αλλα απο την αλλη δεν μπορουμε να τα κακομεταχειριζομαστε..Βεβαια στη συγκεκριμενη περιπτωση υπαρχουν και αλλα θεματα, οπως παρανομες αγοραπωλησιες.Αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ημερομηνία του άρθρου και του συμβάντος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld