Ωραιόκαστρο: Στειρώσεις αδέσποτων και ενημέρωση για τη λύσσα από τον Φιλοζωικό σύλλογο


Το πρόγραμμα στειρώσεων αποτελούσε το πρώτο στόχο και τη μεγάλη προτεραιότητα για τον Φιλοζωικό σύλλογο Ωραιοκάστρου. Η πραγματοποίησή του θα επιτευχθεί τελικά με τη συνεργασία του δήμου Ωραιοκάστρου και της «Φιλοζωικής, Ορειβατικής και Οικολογικής Ένωσης Χαλκιδικής» σε χώρο της οποίας θα γίνουν και οι επεμβάσεις. Οι στειρώσεις θα γίνουν από εθελοντές κτηνιάτρους και θα αρχίσουν από το τέλος του Οκτωβρίου.

Για την επιτυχία του προγράμματος καλούνται οι φιλόζωοι, αλλά και όλοι οι κάτοικοι του δήμου Ωραιοκάστρου να επικοινωνήσουν με το δήμο ή τον φιλοζωικό στα τηλ. 8001157013, 6972423811, 2310 695714 για την υπόδειξη ζώων προς στείρωση.

Η στείρωση των ζώων είναι εξαιρετικής σημασίας για το ζώο αλλά και για τον άνθρωπο. Η στείρωση είναι η μόνη πολιτισμένη και επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος διαχείρισης του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων με σκοπό την μείωση του πληθυσμού τους και την εξασφάλιση της υγείας τους. Με τη στείρωση τέλος εξαλείφονται και τα φαινόμενα επιθετικότητας των αρσενικών ζώων και περιορίζονται οι αγέλες σκύλων.

Ενημέρωση για τη λύσσα

Με αφορμή την εμφάνιση του κρούσματος λύσσας στην περιοχή του Δρυμού, ο Φιλοζωικός σύλλογος Ωραιοκάστρου σε συνέχεια της δράσης του για την πληροφόρηση των κατοίκων θα ενημερώσει τους κατοίκους του Δρυμού. Η ενημέρωση θα γίνει την Πέμπτη 17/10 κι ώρα 7.30 μ.μ. στο ΚΑΠΗ του Δρυμού.

Φιλοζωικός σύλλογος Ωραιοκάστρου

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld