Ζητούν την απόσυρση της εγκυκλίου για τη λύσσα στην εκπαίδευση που σπέρνει τον πανικό



Mε επιστολή η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων προς τον Υπουργό του ΥΠΑΑΤ, Υπουργό Παιδείας, Υπουργό Υγείας, Βουλευτές και Κόμματα, ζητούν την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης εγκυκλίου για το θέμα της λύσσας στην Α/βάθμια και Β/βαθμια εκπαίδευση


Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,

Μετά την αποστολή της εγκυκλίου 2515/75560/18-6-2013 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , που προωθήθηκε σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με πρόφαση τα περιστατικά λύσσας και στόχο τα αδέσποτα , σπέρνοντας ένα παντελώς αδικαιολόγητο πανικό σε παιδιά ,ανενημέρωτους εκπαιδευτικούς και γονείς, απαιτούμε την ΑΠΟΣΥΡΣΗ της εν λόγω εγκυκλίου.

Είναι προφανές , ότι δεν είμαστε αντίθετοι προς την πάσης φύσεως ενημέρωση αρκεί αυτή να γίνεται από άτομα εξειδικευμένα και γνώστες του αντικειμένου , ώστε να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, παρεξηγήσεις και τελικά πανικός, όπως συνέβη με την συγκεκριμένη εγκύκλιο σε μια πλειάδα σχολείων με στόχο τα αδέσποτα.

Όταν η χώρα μας κατέχει τα πρωτεία στην Ε.Ε. της κακοποίησης των ζώων δεν είναι δυνατόν το ίδιο το Κράτος, με λάθος ενέργειες, δια των υπηρεσιών του να συμβάλει στην υστερία κατά των αδέσποτων ζώων.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την ΑΜΕΣΗ απόσυρση της ανωτέρω εγκυκλίου και η ενημέρωση των παιδιών στα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης να γίνει από κοινού από κτηνιάτρους των κατά τόπους Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και εκπροσώπους Φιλοζωικών Σωματείων, ώστε να αποτραπούν δυσάρεστες και αδικαιολόγητες καταστάσεις εις βάρος των ζώων.

Όσον αφορά το θέμα της λύσσας αυτό καθεαυτό , έχουμε και άλλη φορά επισημάνει σαν Ομοσπονδία στηριζόμενοι σε απόψεις Πανεπιστημιακών, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για επιδημία λύσσας στην Ελλάδα και να δημιουργείται τέτοιος πανικός όταν σε όλη την χώρα έχουμε 28 κρούσματα λύσσας εκ των οποίων τα 24 αφορούν κόκκινες αλεπούδες στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και μόνο 4 ζώα συντροφιάς, εκ των οποίων τα 4 ήταν δεσποζόμενα και μόνο μια αδέσποτη γάτα.

Δεν θα εκπλαγεί κανείς πιστεύουμε με την άποψή μας , ότι πίσω από την υστερία αυτή κρύβονται τα οικονομικά συμφέροντα των Φαρμακοβιομηχανιών εμβολίων και φαρμάκων ζώων.

Αναμένοντας την απάντησή σας στις αιτιάσεις μας



Διαβάστε επίσης: Το Υπουργείο Υγείας προτείνει επιχείρηση ευθανασιών για τα αδέσποτα με πρόσχημα τη δημόσια υγεία (;)

Άδωνης Γεωργιάδης: Αποκλείεται με μένα εδώ να γίνουμε Ρουμανία

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld