Η τρισδάστατη εκτύπωση σηματοδοτεί το τέλος των πειραμάτων σε ζώα


Μερικά χαρμόσυνα νέα έρχονται στο χώρο μας. Ο βιομηχανικός Alan Faulkner-Jones του heriot Watt University πιστεύει πως σε πέντε χρόνια περίπου θα έχει τελειοποιηθεί η αναπαραγωγή ανθρωπίνων κυττάρων σε 3D printers. Αυτό θα οδηγήσει στην καλλιέργεια τέτοιων κυττάρων για πειραματισμούς κατά των φαρμάκων που παρασκευάζονται σε πειραματικά στάδια. 

Ο Alan έχει φτιάξει τον δικό του bio-3D printer από ένα Makerbot το οποίο επανασχεδίασε εντελώς, χρησιμοποιώντας πρωτότυπα κομμάτια και ειδική πατέντα στην κεφαλή εκτύπωσης, με βαλβίδες που ρυθμίζουν την πίεση και κατανομή του υγρού που εκτυπώνει.

Μέχρι στιγμής τα κύτταρα που έχει καταφέρει να αναπαράγει ο Alan είναι κατά 90% παρόμοια με τα ανθρώπινα. Αν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς, υποστηρίζει ο ίδιος με χαμόγελο, θα μπορούμε σύντομα να σταματήσουμε τα πειράματα στα ζώα, ενώ οι πειραματισμοί πλέον θα μπορούν να γίνουν σε προσωπικό επίπεδο, δηλαδή θα μπορούμε να ξέρουμε πως το συγκεκριμένο φάρμακο αντιδρά στον συγκεκριμένο οργανισμό ενός ασθενή, με το να αποσπούμε μερικά κύτταρα και να τα αναπαράγουμε στο 3D printer. 


Ελπιδοφόρα μηνύματα, για το κλείσιμο της χρονιάς.

Πηγή dafy.gr
Αναδημοσίευση από animalspress.blogspot.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld