Κατέσχεσαν έξι σκυλιά από παράνομο έμπορο στο Σχιστό Περάματος


Εκπρόσωποι της ΠΦΠΟ έπειτα από καταγγελία που δέχθηκαν και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, πέτυχαν την άμεση κατάσχεση τεσσάρων κουταβιών, ράτσας πίτμπουλ, και δύο μπόξερ από παράνομη αγοραπωλησία στο Σχιστό Περάματος.

Ο επίδοξος έμπορος, Ρουμανικής καταγωγής, διατηρούσε τα κουταβάκια σε ένα χαρτόκουτο κάτω από τον ήλιο, χωρίς τροφή και μακρυά από την μαμά τους. Τα κουτάβια, που είναι μόλις 20 ημερών, μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο ''Αδέσποτη Ελπίδα''.



Στον έμπορα επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 4000 ευρώ. Επίσης, οι φιλόζωοι κατάφεραν να κατασχέσουν και την μανούλα των κουταβιών, η οποία μεταφέρθηκε κι αυτή στο καταφύγιο και θηλάζει τα μωρά της. 

Επιπλέον κόπηκαν πρόστιμα σε 5 φορτηγά με πουλερικά από Ρομά, οι οποίοι κι αυτοί προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Περάματος.


Τα κουτάβια θα δοθούν σε 20 ημέρες προς υιοθεσία, αφού απογαλακτιστούν, με απαραίτητη προυπόθεση την στείρωση. Θα δοθούν με αυστηρά κριτήρια, μόνο σε γνώστες της ράτσας, με συμβόλαιο υιοθεσία το οποίο, εκτός των προαναφερθέντων, θα προυποθέτει την τοποθέτηση microchip και θα απαγορεύει ρητά τον ακρωτηριασμό των αυτιών. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρχουν κυρώσεις.

Επικοινωνία: 6983156769 Ελένη Σακαρέλη





1 σχόλιο:

  1. καλησπέρα σας! κάλεσα σήμερα το νούμερο που είναι αναρτημένο εδώ αλλά δεν υπήρξε κάποια απάντηση. Μήπως υπάρχει κάποιο άλλο τηλέφωνο; Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld