Μήνυση στον Δήμαρχο Καλαμάτας που παρακαλεί τους πολίτες να μην ταΐζουν τα αδέσποτα!


Όπως είχαμε δημοσιεύσει στο dogw0rld ο Δήμαρχος Καλαμάτας σε ανακοίνωσή του, παρακαλούσε τους πολίτες της Καλαμάτας να μην ταΐζουν τα αδέσποτα ζώα (διαβάστε ΕΔΩ)! Η δήλωσή του έκανε τον γύρο του διαδικτύου κι όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την αντίδραση της ΠΦΠΟ, η οποία σε ανοιχτή επιστολή καλεί τους πολίτες να καταψηφίσουν τον Δήμαρχο στις δημοτικές εκλογές. Επιπλέον, κατέθεσε μηνητήρια αναφορά εναντίον και τον καλεί να ανακαλέσει τις δηλώσεις του που καταδικάζουν σε θάνατο μέσω ασιτίας τα αδέσποτα.

Ακολουθεί η επιστολή:  

Κάλεσμα προς τους κατοίκους της Καλαμάτας να καταψηφίσουν ή κοινώς μαυρίσουν τον «φιλόζωο» Δήμαρχό τους κ. Παναγιώτη Νίκα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για τις δηλώσεις του περί ασιτίας των αδέσποτων , απευθύνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η μεγαλύτερη Ομοσπονδία της χώρας, ενώ ταυτόχρονα καταθέτει άμεσα μηνυτήρια αναφορά εναντίον του και εναντίον παντός υπευθύνου.

Όπως πληροφορούμεθα, σε πλήρη αντίθεση με όσα ορίζει η ελληνική νομοθεσία και αγωνίζεται το υγιές φιλοζωικό κίνημα της χώρας , ο κ. Δήμαρχος προέβη, σύμφωνα με δημοσίευμα της 05.11.2013 του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Θάρρος- tharrosnews.gr , σε πρωτοφανείς και έκδηλα παράνομες δηλώσεις σκοταδιστικής έμπνευσης, προτρέποντας τους ιδιοκτήτες οικόσιτων ζώων συντροφιάς και τους δημότες εν γένει να μην φροντίζουν τα αδέσποτα ώστε να αναγκαστούν να απομακρυνθούν από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου», οδηγώντας τα έτσι σε βέβαιο θάνατο δια της ασιτίας και εγκατάλειψης. Στο εν λόγω δημοσίευμα επίσης αναφέρεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα προχωρήσει στην δημιουργία κέντρου αδέσποτων ζώων αφήνοντας να εννοηθεί, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δηλώσεις του, ότι θα είναι κέντρο εγκλεισμού και ασυλοποίησης των ζώων, πράγμα το οποίο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ελληνική νομοθεσία.


Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, επενδυόμενος παραπλανητικά τον μανδύα του φιλόζωου περιφρονώντας και αγνοώντας τις εθνικές και ενωσιακές νομοθεσίες και οδηγίες, καθώς και τον ηθικό κώδικα για την προστασία κάθε έμβιου όντος, βάσει των οποίων έχει τη νομική υποχρέωση να προστατέψει τα αδέσποτα της περιοχής του και να τα διαχειριστεί με συγκεκριμένο και πολιτισμένο τρόπο, βάζοντας μάλιστα ποτίστρες και ταΐστρες βάσει του νόμου 4039/2012, και παροτρύνοντας τους δημότες του να μην τα φροντίζουν, ουσιαστικά τα καταδικάζει σε ασιτία και εξαθλίωση, γεγονός που συνιστά παράνομη πράξη και είναι ανεπίτρεπτο αυτά τα λόγια να λέγονται από αρμόδιους φορείς. 


Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο αφιλόζωος και παραβατικός Δήμαρχος έχει δίπλα τα «φιλοζωικά» σωματεία, γεγονός αδιανόητο, εφόσον αληθεύει.


Τον καλούμε να αναφερθεί συγκεκριμένα ποια είναι αυτά τα «φιλοζωικά» σωματεία ή άτομα ,ώστε , αν κάτι τέτοιο αληθεύει να τεθούν αυτά στην κρίση του φιλοζωικού κινήματος της χώρας , διότι μόνο διαπλεκόμενοι φιλοζωικοί φορείς μπορούν να συνηγορήσουν στον έμμεσο θάνατο της ίδιας της ζωής.


Υπενθυμίζουμε την εγκύκλιο 1/2013 της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία ωσαύτως αναφέρεται στην υποχρέωση, νομική και ηθική, της σίτισης των αδέσποτων ζώων.


Κανείς δεν πρέπει να κάνει άσκοπα ένα ζώο συντροφιάς να υποφέρει ή να αγωνιά, πολύ περισσότερο κάποιος που έχει την νομική υποχρέωση να το προστατέψει και όσο πιο αδύναμο είναι ένα μέλος της κοινωνίας, τόσο μεγαλύτερη η ηθική υποχρέωση να προστατευθεί.


Ουδείς βρίσκεται πάνω από τον νόμο, η δε παραβίαση της νομοθεσίας, ειδικά από δημόσιους λειτουργούς και τοπικούς άρχοντες, αποτελεί ιδιαίτερα επιβαρυντική περίπτωση.


Καλούμε τον Δήμαρχο Καλαμάτας να επανέλθει στην έννομο τάξη και να ανακαλέσει άμεσα τις επονείδιστες δηλώσεις κατά της ζωής εμβίων.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld