Μονεμβασιά: Ζητούν την παρέμβαση του Δημάρχου για τις επανειλημμένες δηλητηριάσεις ζώων


Με επιστολή της προς το Δήμαρχο Δήμου Μονεμβασίας κ. Τριχείλη Ηρακλή, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ζητά την άμεση παρέμβασή του προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο δηληρηρίασης των ζώων με φόλες. 

Στα μέσα του Νοεμβρίου είχαμε δημοσιεύσει άλλωστε στο dogw0rld.blogspot.gr το τελευταίο περιστατικό δηλητηρίασης αδέσποτου ζώου στο Δήμο Μολάων (Διαβάστε ΕΔΩ).


Κύριε Δήμαρχε,

Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή, μεταφέροντας την αγωνία δημοτών σας, η οποία αφορά το φαινόμενο δηλητηρίασης (φόλα) , σε δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα του Δήμου σας, το οποίο επαναλαμβάνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα,και πιο συγκεκριμένα στις 15 Νοεμβρίου ημέρα Παρασκευή εξαφανίστηκαν όλα τα αδέσποτα από Μολάους, Ελιά, Μονεμβασιά (δηλητηριασμένες γάτες παντού) και κάποιος δημότης Μολάων στην πρωινή του βόλτα ανακάλυψε το κουφάρι ενός σκύλου και μας το έστειλε φωτογραφία.
Επίσης το συγκεκριμένο διάστημα ο Δήμος ερχόμενος σε επικοινωνία με τον Φιλοζωικό σύλλογο Μονεμβασιάς δήλωσε ότι υπήρχαν πολλά παράπονα απο τον κόσμο για τα αδέσποτα των Μολάων και συγκεκριμένα για κάποιο σκύλο που είχε πληγές στα μάτια του. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Μονεμβασιάς απάντησε ότι έχει κάνει άπειρες προσπάθειες να πιάσει το συγκεκριμένο ζωάκι ώστε να του παρασχεθεί άμεση ιατρική φροντίδα αλλά το ζώο δεν πιάνεται. Όσο για τα υπόλοιπα αδέσποτα ο Φιλοζωικός αδυνατούσε να τα μαζέψει γιατί στον χώρο φιλοξενίας του δεν υπήρχε θέση για άλλα αδέσποτα.

Δεν σας κρύβουμε επίσης ότι οι δημότες σας είναι πεπεισμένοι ότι τις φόλες τις τοποθετεί ο Δήμος , εννοώντας βεβαίως υπαλλήλους της καθαριότητας και της συγκομιδής απορριμμάτων.


Θεωρούμε ότι αυτή η αντίληψη δεν είναι και τόσο παράλογη καθώς κάθε χρόνο παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο. Πέρσι πάνω από 20 δεσποζόμενα ζώα έχασαν τη ζωή τους, και άγνωστο πόσα αδέσποτα, από το φονικό χέρι κάποιου .


Αντιλαμβάνεστε, πως αυτές οι πράξεις δείχνουν παντελή έλλειψη σεβασμού στην κοινωνία ενώ προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και τα ανθρώπινα συναισθήματα. Ειδικά σε έναν τόσο δημοφιλή παγκοσμίως δήμο, δεν αρμόζουν εικόνες ντροπής νεκρών ζώων από φόλα, οι οποίες σίγουρα θα κάνουν το γύρο του κόσμου.
Επισημαίνουμε ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από το Νόμο4039/2-2-2012 και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις κ.λ.π.), τιμωρούνται με υψηλές ποινές φυλάκισης και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.
Ζητάμε λοιπόν, κατόπιν έντονης ανησυχίας συνδημοτών σας, να μεριμνήσετε και να εκδώσετε ανακοίνωση αποτροπής τέτοιου εγκλήματος, υπενθυμίζοντας στους δράστες τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις τους , λαμβάνοντας υπόψη πως οι συμπολίτες σας επαγρυπνούν, και θα αναζητήσουν ευθύνες.

Βοηθήστε με πρόληψη του κακού, διαφορετικά η σιωπή σημαίνει συνενοχή σ ένα ήδη προμελετημένο έγκλημα.


Ενδεικτικά σας αναφέρουμε πως ο δήμος Αίγινας, πήρε δραστική θέση, και ενεργοποίησε τους συμπολίτες του ενάντια στην απάνθρωπη δολοφονική ενέργεια της φόλας.
ΟΙ ΦΟΛΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ, ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΡΙΖΕΙ !!! ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΛΑ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗ.



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld