Σιβιτανίδειος Σχολή: Απομάκρυναν παρανόμως 3 αδέσποτα τα οποία κακοποιήθηκαν από τους φοιτητές




Mε νέα επιστολή προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, τον Δήμο Καλλιθέας, το Δ.Σ. Σιβιτανιδείου και τον Φιλοζωικό Σύλλογο Καλλιθέας , η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καταγγέλει ότι παρανομούν και ψεύδονται στην Σιβιτανίδειο Σχολή σχετικά με τα αδέσποτα ζώα.

Πρόσφατα από την Σιβιτανείδιο Σχολή απομακρύνθηκαν κατά παράβαση του νόμου 4039/12 3 αδέσποτα ζώα, ηλικίας άνω των 10 ετών το καθένα, τα οποία γεννηθήκαν στον χώρο αυτό.

Το παράνομο της υπόθεσης έγκειται στα εξής:

1. Δεν συνεδρίασε η 5μελής επιτροπή του Δήμου για να αποφασίσει περι της επιθετικότητας ή μη του ζώου.

2. Δεν προσκομίστηκε κανένα αποδεικτικό περί στοιχείο περί του δαγκώματος

3. Τα 3 σκυλιά την προηγούμενη ημέρα κακοποιήθηκαν από φοιτητές της Σχολής παρά τις διαμαρτυρίες πολλών άλλων φοιτητών. Η κακοποίηση συνίστατο σε τράβηγμα της ουράς και εξαναγκασμό τους να κινηθούν παρά φύσει, άρα δεν έχουμε απρόκλητη συμπεριφορά των ζώων.

Αντίθετα έχουμε παραβατικότητα των φοιτητών , έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού προς ανυπεράσπιστα έμβια , κακοποίηση αυτών και δυστυχώς στοιχεία μη πολιτισμένης συμπεριφοράς για την οποία δάσκαλοι και γονείς θα έπρεπε να ανησυχούν αντί να προσπαθούν να εξοβελίσουν τα θύματα αυτής της ιστορίας.


5. Η Σιβιτανίδειος δεν είναι Σχολείο είναι Επαγγελματική Σχολή και επομένως δεν εμπίπτει στην απαγόρευση του νόμου, πέραν του γεγονότος ότι τα ζώα ζουν ειρηνικά εκεί πάρα πολλά χρόνια και ουδέποτε δημιούργησαν πρόβλημα σε κανένα.


6. Αυτόπτης μάρτυρας του " επεισοδίου" δεν υπήρξε και ψεύδεται ο νομικός σύμβουλος της Σχολής όταν ισχυρίστηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την Νομικό και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας ότι ήταν παρών, γεγονός που απορρέει από την αναφορά του φύλακα της Σχολής με τα στοιχεία Τ.Π. σύμφωνα με την οποία δεν υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας πλην των ίδιων των φοιτητών .


Στην ίδια αναφορά γίνεται λόγος για μια αμυχή, η οποία δεν αποδεικνύεται όμως ότι προέρχεται από σκύλο καθότι ο μόνος αρμοδίως να αποφανθεί είναι ο ιατροδικαστής.

7. Τα ζώα είναι στειρωμένα και εμβολιασμένα κανονικά και οι αιτιάσεις των διοικούντων περί λύσσας στο κέντρο της Αθήνας είναι τουλάχιστον αφελείς.


Παράλληλα αναρωτιόμαστε γιατί απομάκρυναν και τα 3 ζώα αφού μόνο το ένα εξ αυτών φέρεται ότι «δάγκωσε» ?

Αναρωτιόμαστε επίσης αν ζούμε σε χώρα –μέλος της Ε.Ε. ή σε κάποιο Κρατιστάν του μεσαίωνα ?

Κύριοι εγκαλέστε τους θύτες και αίτιους του «επεισοδίου» και όχι τα ανυπεράσπιστα και μη ομιλούντα θύματα της υπόθεσης αυτής.

Για τους παραπάνω λόγους τα ζώα απολύτως νομίμως θα επαναφερθούν στον οικείο χώρο τους από τους πολίτες που τα φροντίζουν , οποιαδήποτε δε αντίθετη ενέργεια της Διοίκησης θα είναι παράνομη και απαράδεκτη ,μη ποιούσα ήθος και πολιτισμό και δεν θα παραμείνει αναπάντητη από την φιλοζωική κοινότητα, με ο, τι αυτό νομικά και εξώδικα συνεπάγεται .




1 σχόλιο:

  1. Το κλασσικο μπουρδ... της Σιβιτανιδειου....Ειχα περασει κι εγω απο εκει καποτε....Το τι γινετε εκει μεσα δεν περιγραφετε...Μπαφοι και πολλα αλλα,αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα....
    Τα σκυλια της Καλλιθεας(και της Σιβιτανιδειου κατα συνεπεια)τα γνωριζω σχεδον ολα,οντας κατοικος της Καλλιθεας).Κανενα μα κανενα δε δαγκωνει!!!Ειναι αισχρο ψεμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld