Μυτιλήνη: Αθώωσαν τελικά τον 26χρονο που χτύπησε αδέσποτο σκύλο με δίκυκλο




Όπως είχαμε δημοσιεύσει στο dogw0rld.blogspot.gr , στις 18-03-2014 το απόγευμα στη Μυτιλήνη, συνελήφθη 26χρονος, ο οποίος χτύπησε με δίκυκλο μοτοποδήλατο και τραυμάτισε αδέσποτο σκύλο (Δείτε ΕΔΩ).

Σύμφωνα με το σωματείο ''Κιβωτός'', στις 19/3/2014 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης εκδικάστηκε η υπόθεση, στα πλαίσια του αυτοφώρου. Οι μάρτυρες κατηγορίες υποστήριξαν ότι ο σκύλος ήταν ξαπλωμένος στην άκρη του δρόμου (εν προκειμένω πεζόδρομου!) και ο κατηγορούμενος πέρασε από πάνω του με το δίκυκλό του, με αποτέλεσμα να υποστεί το ζώο συντριπτικό κάταγμα στο πίσω αριστερό άκρο.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είδε το ζώο και το χτύπησε άθελά του ενώ αυτό μπήκε στο δρόμο, με την πίσω ρόδα του μοτοποδηλάτου του.


Η Εισαγγελέας υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου δεν ευσταθούν, καθώς τα τραύματα του ζώου υποδεικνύουν ότι χτυπήθηκε ενώ ήταν ξαπλωμένο. Από την άλλη σημείωσε ότι θα ήταν παράλογο να βάλει ο οδηγός του μοτοποδηλάτου σε κίνδυνο τη ζωή του περνώντας ηθελημένα πάνω από το σκυλί (με τον κίνδυνο να χάσει τον έλεγχο του μοτοποδηλάτου και να τραυματιστεί). 


Δεδομένου ότι θεώρησε πώς δεν υπήρχε δόλος στην πράξη του κατηγορουμένου, πρότεινε την αθώωση του για το αδίκημα της κακοποίησης ζώου βάσει του Ν.4039/2012, πρόταση που αποδέχθηκε και το δικαστήριο «με πολλές, πάρα πολλές, αμφιβολίες» όπως σημείωσε η Πρόεδρος του Τριμελούς.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld