Μήπως το τετράποδο κατοικίδιο σας μυρίζει άσχημα μετά τη βόλτα;


Οι ιδρωτοποιοί αδένες του σκυλιού, το κύλισμα στις λάσπες και το παιχνίδι στο δρόμο... σίγουρα δεν προσφέρουν δροσερή μυρωδιά στο σκυλάκι σας. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές, εάν δεν καθαρίσετε τοπικά τα πόδια και το κεφάλι ή εάν δεν το λούσετε μια φορά το μήνα με ειδικό σαμπουάν. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας δείξουν πώς να απαλλαγείτε από τη "σκυλίσια" μυρωδιά, εύκολα και γρήγορα... 

Βήματα για να κάνετε μπάνιο το σκυλί σας

-Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του νερού, ώστε να βρίσκεται στη χλιαρή σκάλα και γεμίστε έναν ψεκαστήρα. Τοποθετήστε το σκυλί στην μπανιέρα και ψεκάστε όλο το σώμα του. Πρέπει να είστε προσεκτικοί με το κεφάλι του σκυλιού, καθώς δεν πρέπει να εισχωρήσει νερό στα μάτια, τα ρουθούνια και τα αυτιά του.

-Αφού έχετε βάλει γάντια, απλώστε το ειδικό σαμπουάν για σκυλιά (το conditioner είναι προαιρετικό, ανάλογα με το τρίχωμά του). Ξεκινήστε από το κεφάλι και προχωρήστε προς την ουρά και τα πόδια. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στο εσωτερικό των ποδιών και την κοιλιά και αφήστε το σαμπουάν να "κάτσει" τουλάχιστον πέντε λεπτά πάνω στο σκυλί.

-Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τις σαπουνάδες από το τρίχωμα του σκυλιού, ξεκινώντας πάλι από το κεφάλι. Επαναλάβετε τη διαδικασία του λουσίματος για άλλη μια φορά, ώστε να απομακρυνθεί κάθε βρωμιά. Προσοχή! Ξεπλύνετε καλά με νερό, αφού τα υπολείμματα του σαμπουάν μπορούν να κάνουν "θαμπό" το τρίχωμά του ή να δημιουργήσουν δερματικά προβλήματα.

-Εάν μέχρι τώρα το σκυλί δεν έχει τιναχτεί... είστε τυχεροί! Πάρτε μια πετσέτα και σκουπίστε το, χωρίς να τρίβετε με υπερβολική δύναμη ή ταχύτητα. Άμα ο καιρός συνοδεύεται από χαμηλές θερμοκρασίες, στεγνώστε το με πιστολάκι. Τέλος, βουρτσίστε το σκυλί σας... και θα έχει απομακρυνθεί κάθε άσχημη μυρωδιά!

Tips για την κακοσμία ενός σκυλιού 


  Παιδικά μαντηλάκια: Πέρα από τα μαντηλάκια για μωρά, υπάρχουν και ειδικά μαντηλάκια για σκυλιά που πωλούνται στα pet shops και μπορούν να καθαρίσουν το σκυλί σας... μέχρι να έρθει η ημέρα του μπάνιου. Περάστε το μαντηλάκι από τα πόδια, τις πατούσες, το πρόσωπο, την περιοχή κάτω από τα πόδια και το εξωτερικό των αυτιών, χαρίζοντας του προσωρινά μια όμορφη μυρωδιά. 

Μαγειρική σόδα: Ένας φυσικός τρόπος για να απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά του κατοικιδίου σας, ειδικά όταν είναι βρεγμένο μετά το μπάνιο... είναι η μαγειρική σόδα, η οποία παράλληλα θα ενυδατώσει το δέρμα και θα διώξει τις κακοσμίες. Ρίξτε αρκετή μαγειρική σόδα πάνω του και στη συνέχεια βουρτσίστε τον. Προσοχή! Δεν πρέπει η σόδα να έρθει σε επαφή με τα μάτια ή τα ρουθούνια του.

Δυόσμος και μέντα στο νερό:
Εάν μυρίζει έντονα και άσχημα η αναπνοή του σκύλου σας και δεν έχετε προμηθευτεί οδοντόβουρτσα ή ειδική οδοντόκρεμα... τότε απλά βράστε δυόσμο ή μέντα. Αφού κρυώσει το μείγμα, ρίξτε μερικές σταγόνες στο νερό που πίνει. Αμέσως, θα δείτε διαφορά στην αναπνοή του!


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld