Τρίκαλα: Η Πυροσβεστική διέσωσε σκύλο εγκλωβισμένο σε ποταμό (Φώτο)


Η Ειρήνη Σβορώνου επικοινώνησε με το dogworld για να μας ενημερώσει για μια επιτυχής διάσωση σκύλου από ποταμό στο Πυργετό Τρικάλων.

'Ολα ξεκίνησαν στις 8 το πρωί όταν έκανε τη καθιερωμένη της βόλτα με τα κατοικίδιά της πλάι στο ποτάμι. Ξαφνικά άκουσε ένα σπαραχτικό κλάμα και έσπευσε να δει τι συμβαίνει. Οι σκυλίτσες της έτρεξαν και της υπέδειξαν ακριβώς το σημείο απ' όπου ακουγόταν το κλάμα. 


Σύμφωνα με την Ειρήνη Σ. το σημείο ήταν τόσο απότομο, σκεπασμένο από χόρτα και καλάμια που δεν εμπιστευόσουν να πατήσεις πάνω τους γιατί δεν ήξερες αν την ίδια στιγμή βρεθείς από κάτω. Επειδή λοιπόν δεν μπορούσε να πλησιάσει στο σημείο κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση βοήθειας και μέσα σε λίγα λεπτά έφθασαν στο σημείο.



Ένας άνδρας ξεκίνησε την κατάβαση στο ποτάμι και κατάφερε να εντοπίσει το άτυχο σκυλί που είχε εγκλωβιστεί μέσα στα χόρτα και τα καλάμια. Το σκυλί ήταν φυσικά φοβισμένο και ακινητοποιημένο, αφού σίγουρα βρισκόταν για αρκετές ώρες εκεί με το κορμάκι του βυθισμένο στο νερό και τις δυνάμεις του έτοιμες να το εγκαταλείψουν.




Οι άνδρες της Πυροσβεστικής με γρήγορες κινήσεις το έδεσαν και το ανέσυραν. Ο σκυλάκος ήταν βρεγμένος κι όλο του το κορμάκι είχε παραλύσει από την υποθερμία. Παρόλα αυτά πάλευε να σηκωθεί, χωρίς επιτυχία όμως. 


Σε συνεννόηση με το φιλοζωικό σύλλογο της περιοχής το σκυλάκι μεταφέρθηκε με το πυροσβεστικό όχημα στον κτηνίατρο όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η Ειρήνη Σβορώνου που δε αδιαφόρησε και έγινε η αιτία να σωθεί το σκυλί, του έδωσε το όνομα Σωτήρης! Συγχαρητήρια και στο Πυροσβεστικό σώμα που ανταποκρίθηκε άμεσα και έδειξε την ευαισθησία και την ανθρωπιά του.



3 σχόλια:

  1. Ο μικρος Σωτηρακης, ειναι καλα σε σταθερη κατασταση απ οτι με πληροφορησαν...
    Απλα περιμενουμε να βγαλει αυτη τη νυχτα που ειναι κ πιο κρισιμη...
    Ας ελπιζουμε ολοι πως θα τα καταφερει...
    Ειναι δυνατο σκυλακι, φανηκε απο το οτι κρατηθηκε στη ζωη ενω ειχε υποστει υποθερμια κ ειχε παραλυσει ολοκληρος απο το κρυο νερο που ειχε περασει αυτες τις ασχημες ωρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο σε ολους πραγματικα.. Ας βρεθει ομως κ καποιος να τον υιοθετησει.. Θα ηταν κ πιο ασφαλης ετσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld