Γιατί δημοσιεύουμε εικόνες κακοποιημένων ζώων


Πολλοί από εσάς καθημερινά μας ρωτάτε τον λόγο που δημοσιεύουμε βίαιες εικόνες καθώς και βίντεο που απεικονίζουν κακοποιημένα ζώα.

Η απάντηση είναι απλή: H πραγματικότητα πρέπει να απεικονίζεται όπως ακριβώς είναι. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί η ευαισθητοποίηση του κοινού και η δραστηριοποίησή του προκειμένου να αλλάξει κάτι.

Σε μια εποχή όπου τα πράγματα έχουν ξεφύγει κι ο άνθρωπος  δεν σέβεται την ζωή όπου τον περιβάλει τέτοιου είδους εικόνες πρέπει όχι μόνο να προβάλλονται, αλλά και να προωθούνται!

Είναι μάταιο να κρύβουμε την πραγματικότητα με τα πέπλα της αδιαφορίας και συνεπώς της άγνοιας. Κάτι τέτοιο το μόνο που θα αποφέρει είναι η διαιώνιση των κακοποιήσεων και ο εφησυχασμός

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα αφυπνιστεί ο κόσμος εάν κυριαρχήσει η άγνοια;

Δεν αμφισβητούμε πως η θέαση τέτοιου είδους εγκλημάτων, δεν αποτελεί θέαμα προς ευχαρίστηση. Όμως η βία υπάρχει παντού γύρω μας και δεν θα πάψει να υπάρχει αν απλώς αποφασίσουμε να μην την δείχνουμε. 

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα κι όσο και να θέλετε να μην την βλέπετε ορισμένοι, θα έρθει κάποτε η στιγμή που θα πρέπει να την αντιμετωπίσετε και εσείς οι ίδιοι..

Να αναφέρουμε επίσης πως, αν όχι όλες, τις περισσότερες φορές υπάρχει η σχετική προειδοποίηση ώστε να αποφασίζει από μόνος του ο κάθε αναγνώστης εάν θα δει το σκληρό περιεχόμενο ενός άρθρου. Είναι οξύμωρο λοιπόν από την μία να ενοχλούνται κάποιοι και να φωνάζουν για τις βίαιες εικόνες, ενώ από την άλλη να επιλέγουν, παρά τις προειδοποιήσεις, να εκτεθούν σε αυτές. Ένα άρθρο ή ένα βίντεο δεν ανοίγει μόνο του αν δεν το επιλέξεις ΕΣΥ! Αν λοιπόν είσαι υπερευαίσθητος απλά μην το επιλέξεις, γιατί αντιθέτως κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς παθητικός λαγνο-βιαιο-ηδονοβλεψίας.

Για το τέλος αφήσαμε το επιχείρημα που αναφέρεται από μερικούς για την θέαση κακοποιημένων ζώων από παιδιά. Ο κάθε γονιός θα πρέπει να είναι ικανός να αποτρέψει το παιδί του από την θέα τέτοιων γεγονότων και γενικώς από την χρήση του διαδικτύου. Να έχετε όμως πάντα στο μυαλό σας πως με το να κρύβετε την πραγματικότητα από το παιδί σας (ειδικά από μια ηλικία και έπειτα) δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι προστατευμένο. Αν δεν δει αυτές τις εικόνες στο διαδίκτυο θα τις δει έξω. Μιλήστε στα παιδιά σας, ενημερώστε τα και εξηγήστε τους τι συμβαίνει.


Και να θυμάστε πως η βία δεν θα γεννηθεί με την προβολή της κακοποίησης των ζώων, αλλά με την καθημερινότητα που βιώνει ο κάθε άνθρωπος σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκεται..
 


1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ....ΠΟΝΑΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΖΩΩΝ....ΜΑΚΑΡΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΖΩΑΚΙ ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld