Φαντάροι βασάνισαν και θανάτωσαν σκύλους σε στρατόπεδο της Ρόδου

 


Νέες καταγγελίες έφτασαν στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που κάνουν λόγο για βασανισμό και θανάτωση σκυλιών σε μονάδες της Ρόδου. Αποδεικνύεται επομένως ότι πρόκειται για επαναλαμβανόμενο φαινόμενο που ακυρώνει τις διαταγές του ΓΕΣ και δείχνει τα βάρβαρα ένστικτα που κυριαρχούν πέρα από κάθε έλεγχο, πολύ δε περισσότερο όταν εκδηλώνονται στο πλαίσιο διαταγών των διοικήσεων των μονάδων. 

Το φιλοζωικό σωματείο «Τυχερές Πατούσες» απέστειλε σήμερα στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και κοινοποίησε στον Στρατηγό Δκτη της ΑΣΔΕΝ και στον Στρατηγό Δκτη της 95 ΑΔΤΕ την ακόλουθη αναφορά:«Στρατηγέ,

Στις 19.11.2014 μέλη του σωματείου μας, σε περιήγηση τους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ανακάλυψαν συνομιλία, η οποία περιέγραφε διαπραχθείσες θηριωδίες στο φυλάκιο των Απολλώνων που βρίσκεται στη Ρόδο Δωδεκανήσου.
Συγκεκριμένα εμφανίζονται να συνομιλούν τρία άτομα τα οποία υπηρέτησαν την στρατιωτική τους θητεία στη μονάδα 542 της Ρόδου και απολύθηκαν από αυτήν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο 2014 αντίστοιχα.

Πρόκειται για τους (…), (…) (γεν. 31.08.91) και (…) (γεν. 17.03.94). Οι προαναφερόμενοι σε ανάρτηση, από τον πρώτο, δημοσιεύματος τοπικής εφημερίδας με θέμα το ειδεχθές έγκλημα της θανάτωσης ενός σκύλου από 74χρονο, που πολτοποίησε το κεφάλι του με σφυρί στη Ρόδο στις 13.11.14, ανέπτυξαν συζήτηση με την οποία ομολογούν τον βασανισμό και την θανάτωση σκύλων στο προαναφερόμενο φυλάκιο κατά την στρατιωτική τους θητεία. Μάλιστα ομολογούν ότι ο τρόπος θανάτωσης ήταν το θάψιμο τον εν λόγω ζώων σε χώρο εντός του φυλακίου αυτού, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε βάσιμα πως τα σώματα αυτών βρίσκονται ακόμα μέχρι σήμερα θαμμένα εκεί.

Η συνομιλία αυτή αποτυπώθηκε από μέλη του σωματείου μας και στις 21.11.14 κατατέθηκε αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία έχει ήδη επιληφθεί του θέματος.

Στην παρούσα επισυνάπτονται:


α.- Ακριβές φωτοτυπικό αντίγραφο από την προαναφερόμενη ανάρτηση και συνομιλία στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook,
β.- Ακριβές φωτοτυπικά αντίγραφα από το ιστότοπο της εφημερίδας δημοκρατική Ρόδου,
γ.- το από 20.11.2014 φύλλο της εφημερίδας δημοκρατική Ρόδου.
Επίσης στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση -μαρτυρία σχετικά με την παρούσα είναι οι:
α.- Σαμπρίνα Παγωνάκη, κάτοικος Ρόδου, τηλ: 6944519706,
β.- Γεωργία Διμέλη, κάτοικος Ρόδου, τηλ: 6944960800
γ.- Γεώργιος Κυπραίος, κάτοικος Ρόδου, τηλ: 6973248577

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Σεβόμενοι το λειτούργημα που με πίστη και αφοσίωση υπηρετείται άλλα και όντας βέβαιοι για τα φιλοζωικά αισθήματα σας, σας καλούμε να διερευνήσετε το περιστατικό και να πράξετε τα δέοντα ώστε να διευκολυνθεί το έργο της δικαιοσύνης αλλά και του σωματείου μας».1 σχόλιο:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld