Η αδιαφορία του Δήμου Αλίμου στοίχισε την ζωή των νεογέννητων κουταβιών


Tην εγκληματική αδιαφορία του Δήμου Αλίμου για τα αδέσποτα ζώα καταγγέλλει η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, έπειτα από ένα ακόμα περιστατικό εγκατάλειψης κουταβιών που βρήκαν τελικά φριχτό θάνατο στην άσφαλτο.


Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 στις 11.00 το πρωί μας ειδοποίησαν για παρατημένα κουτάβια δίπλα στο Carrefour στον Άλιμο. Αμέσως καλέσαμε την υπεύθυνη του Δήμου Αλίμου και της δώσαμε το τηλέφωνο του ανθρώπου που μας κάλεσε. Θεωρήσαμε ότι ανέλαβε το θέμα (το οποίο ήταν στις υποχρεώσεις του Δήμου Αλίμου), αφού πέρασαν 3 ώρες και δεν είχαμε άλλη ενημέρωση.
 

Δυστυχώς όμως, στις 14.00 μας κάλεσαν να μας πουν ότι τα μωρά ήταν ακόμα εκεί και ότι ένα ήταν πατημένο από αυτοκίνητο.
 

Σε δεύτερη κλήση μας στην υπεύθυνη του Δήμου Αλίμου, μας είπε ότι είναι Σάββατο και δεν μπορεί να βρει κανέναν. Μετά από υπενθύμιση μας για τις νομικές υποχρεώσεις των δήμων σε ότι αφορά τα αδέσποτα, η κυρία μας έκλεισε το τηλέφωνο αφού μας απείλησε με μήνυση Εθελόντρια της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης έτρεξε στο σημείο και βρήκε αυτήν την αποκαρδιωτική εικόνα.
 

Μωρά λιώμα στο δρόμο, δίπλα σε τεράστιο Σούπερ μάρκετ, Σάββατο μεσημέρι, 15 Νοεμβρίου 2014, στον Άλιμο! Όχι στην επαρχία. Μόλις γεννήθηκαν βίωσαν τον πόνο, την απόρριψη, το θάνατο. Χτες ήταν μέσα στη μαμά τους, σήμερα πέθαναν από πείνα και κρύο. Δυστυχώς πέθαναν όλα.

Σύμφωνα με τον Νόμο ο Δήμος είναι αρμόδιος και υπόχρεος για την περισυλλογή και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Η αδιαφορία της υπεύθυνης στο Δήμο Αλίμου οδήγησε τα κουτάβια σε φρικτό θάνατο

Ποιος επιτέλους είναι αρμόδιος να ελέγξει τους δήμους και να τους υποχρεώσει να εφαρμόσουν την νομοθεσία? Γιατί δεν εφαρμόζονται διοικητικές κυρώσεις στα αρμόδια όργανα που δεν εφαρμόζουν την νομοθεσία?



3 σχόλια:

  1. Και κανεις δεν πηρε τον κωλο του να παει να τα παρει απο εκει τουλαχιστον να μην πεθανουν.Ολοι συνυπευθυνοι για μενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κριμα, κανένας δημος δεν εχει σοβαρες υποδομες και προγραμμα για τα αδεσποτα ζωα, ετσι τα αδεσποτα παντου παραμενουν να πεθαινουν και να πολαπλασιαζονται χωρις ελεγχο. Ο νομος οριζει τον δημο υπευθυνο, τα μεσα του τα δινει για να κανει το εργο του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...τι να πώ...εύχομαι τα καλύτερα για όλα τα ζωάκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld