Η εγκατάλειψη, δεν είναι η λύση


Λένε πως μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις... πως όμως να περιγράψεις μια τέτοια εικόνα. Στην άκρη του δρόμου, σε ένα χαντάκι, στη μέση του πουθενά, ένα μικρό κουτάβι, κοιτάζει απορημένο, σαστισμένο, φοβισμένο. Άραγε τι έγινε, που είναι η οικογένεια του. Έπρεπε να είναι μαζί τους, όμως δεν είναι πουθενά. Έτσι απλά περιμένει και περιμένει, μόνο, στην άκρη του δρόμου την οικογένεια του να έρθει να το πάρει.

Αυτό είναι μόνο ένα από τα χιλιάδες σκυλιά που αφήνονται στο δρόμο και στη μοίρα τους. Μια μοίρα προδιαγεγραμμένη. Η ζωή στο δρόμο είναι σύντομη. Πολύ γρήγορα η πείνα, η δίψα, οι αρρώστιες, ένα αυτοκίνητο ίσως, η ακόμα και οι αγέλες των άλλων αδέσποτων θα την κάνουν ακόμα πιο σύντομη. Ένα πτώμα στην άκρη του δρόμου θα μας θυμίζει την απρονοησία κάποιων ανθρώπων.

Πόσο εύκολο είναι τελικά να εγκαταλείψεις τον σκύλο σου στο δρόμο; Καμία από τις επερχόμενες συνέπειες δεν μπορούν να σου αλλάξουν την γνώμη;

Απεγνωσμένα βλέμματα, αδιάκοπη αναμονή και απελπισμένα μόνα κατοικίδια. Ίσως κάποιοι να νομίζουν πως όλα είναι υπερβολές, όμως μια πιο προσεκτική μάτια σε τέτοια ζώα θα σας το επιβεβαιώσει. Σκυλιά που περιμένουν τον ιδιοκτήτη τους με τις μέρες στο ίδιο σημείο, να κοιτούν στην ίδια κατεύθυνση - γιατί από εκεί που έφυγε περιμένουν πως θα έρθει.

Πιστεύετε ότι έχετε το δικαίωμα να πάρετε ένα σκύλο και έτσι απλά γιατί σας κούρασαν οι ευθύνες του, να το πετάξετε στο δρόμο;

Όταν αποφασίζουμε να αποκτήσουμε ένα σκύλο, καλά θα είναι να σκεφτούμε πολύ καλά την απόφασή μας αυτή. Οι ανάγκες ενός τέτοιου νέου μέλους της οικογένειάς μας είναι πολλές. Θα πρέπει να είμαστε όσο πιο σίγουροι μπορούμε γι΄αυτο που πάμε να κάνουμε. Να υπολογίσουμε πολύ προσεκτικά τον χρόνο, το χρήμα, τα αποθέματα κουράγιου που χρειάζονται έτσι ώστε να αντεπεξέλθουμε σε μια νέα πρόκληση όπως είναι το μεγάλωμα ενός σκύλου.

Αν παρόλα αυτά έχουμε κάνει λάθος, θα πρέπει να βρούμε τρόπο να δώσουμε το ζώο μας κάπου αλλού. Κάπου, κάποιος θα το έχει ανάγκη. Μπορεί ίσως να πάρει λίγο χρόνο παραπάνω, δεν είναι όμως ακατόρθωτο.
 

Να θυμάστε πάντα πως η εγκατάλειψη, δεν είναι η λύση...


1 σχόλιο:

 1. Θέλει πολυ δουλειά η κοινωνία των ανθρώπων για να μάθει να σέβεται τον εαυτο της και τα ζώα φυσικά....
  Κανείς δεν αντιλαμβανεται, μέχρι που θα αποκτήσει κάποιο ζωακι, τι οικογενειακό βαρος ειναι:
  οικονομικό (εμβόλια διατροφή), χρόνος διαθέσιμος, αλλά και διαχείριση διακοπών τους....
  απο τις αντιδράσεις των αλλων ενοίκων στην πολυκατοικία, την υποχρέωση περισυλλογής ακαθαρσιών οταν κανει την ανάγκη του το σκυλάκι σε δημόσιο χώρο, την υποχρέωση να κανεις βολτα το σκυλάκι καθημερινά 2 φορές για την ανάγκη του.
  Περιορισμό των διακοπών σου σε ξενοδοχεία που δέχονται ζώα μαζί με ανθρώπους, η επιπλέον κοστος για ξενώνα ζωων κτλ.... Αυτα κι αλλα πολλα ειναι που κανουν πολλους που πηραν επιπόλαια ενα ζωάκι να το εγκαταλειπουν στον δρόμο....
  Έτσι πριν κάποιος αποκτήσει ζωο πρεπει να τα λογαριάζει όλα αυτά όσο φιλόζωος ή ζωοφιλοι κι αν ειναι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld