Καρδίτσα: Έσωσαν έξι κουτάβια παγιδευμένα σε σωλήνα νερού (Φώτο)


Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 8-11-2014 στην συμβολή των οδών Αγράφων και Αριστοτέλους στην Καρδίτσα για την διάσωση έξι μωρών σκυλιών από αδέσποτη σκύλα τα οποία εγκλωβίστηκαν σε πλαστικό σωλήνα όμβριων υδάτων της ΔΕΥΑΚ που βρισκόταν στην άκρη του δρόμου χωρίς προστατευτική σχάρα.

 
Η κινητοποίηση των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή και που άκουσαν το έντονο κλάμα των σκυλιών ήταν το λιγότερο συγκινητική αφού έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για την διάσωσή τους.

 
Αρχικά κάλεσαν την Πυροσβεστική οι οποίοι όμως δεν διέθεταν το απαραίτητο μηχάνημα, στην συνέχεια κάλεσαν τον φιλοζωικό Καρδίτσας όπου εθελοντές μετέβησαν άμεσα στο σημείο.


Διαπιστώθηκε ότι για την διάσωση των σκυλιών ήταν απαραίτητος εκσκαφέας αφού ο σωλήνας βρισκόταν θαμμένος κάτω από την γη περίπου 1 μέτρο βάθος και πολλά μέτρα πλάτος και μόνο η είσοδος του σωλήνα ήταν εξωτερικά.

 
Αμέσως ζητήθηκε η βοήθεια του Δήμου της πόλης. Ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Αντωνίου έφτασε στο σημείο. Μετά από αρκετά τηλεφωνήματα βρέθηκε ο απαραίτητος εκσκαφέας. Η διαδικασία όμως αργούσε και στο φόβο ότι τα σκυλιά πιθανόν να πνιγούν, σε περίπτωση που υπήρχε νερό μέσα στο φρεάτιο το οποίο συνδέεται με τον σωλήνα, ο κ. Κώστας (που διαμένει στην γειτονιά) πήρε φτυάρι και άρχισε να σκάβει. Κατάφερε και άνοιξε τρύπα σε ένα σημείο του σωλήνα αλλά τα σκυλιά βρίσκονταν σε μεγαλύτερο βάθος.


Μετά από λίγη ώρα έφτασε ο οδηγός του εκσκαφέα ο οποίος και απεγκλώβισε τον σωλήνα από το χώμα.


Συγχρόνως με τηλεφωνική επικοινωνία πάρθηκε η συγκατάθεση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Χρήστο Καρελά ώστε να ανοιχτεί ο σωλήνας όπως και έγινε.

 
Τα σκυλάκια όμως είχανε πέσει σε μεγαλύτερο βάθος μέσα στο φρεάτιο (περίπου στα 5 μέτρα) όπου ο κ.Κώστας με απίστευτη υπομονή και επιμονή ωρών και αψηφώντας το απίστευτο κρύο κατάφερε να απεγκλωβίσει και τα έξι κουταβάκια.


Μετά από 5 ολόκληρες ώρες αγωνίας, ταλαιπωρίας και απίστευτου κρύου τα μωρά βρέθηκαν κοντά στην μητέρα τους ασφαλή.

 
Φυσικά και εκείνα αλλά και η μητέρας τους (η οποία είναι μικρόσωμη περίπου 8 κιλά) αναζητούν παντοτινές οικογένειες ώστε να μην περάσουν τον χειμώνα έξω στο κρύο.

 
Οι εθελοντές του φιλοζωικού ομίλου Καρδίτσας θέλουν αν ευχαριστήσουν από καρδιάς τους ανθρώπους της γειτονιάς για την κινητοποίηση τους και κυρίως τον κ. Κώστα για την πολύωρη προσπάθεια του. Τον αντιδήμαρχο Σωτήρη Αντωνίου που χωρίς την δική του συμβολή δεν θα σώζονταν τα σκυλάκια και τέλος τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ για την συγκατάθεσή του να ανοιχτεί ο σωλήνας.





Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση









Φιλοζωικός όμιλος Καρδίτσας

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld