Ταύρος: Τρένα περνούσαν πάνω από τραυματισμένο σκυλί για 12 ώρες!


Πλήρης αδιαφορία, σκληρότητα και απανθρωπιά από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) που άφησε, παρότι ενημερώθηκε, αβοήθητο για περισσότερες από 12 ώρες ένα σκυλί στις ράγες στην περιοχή του Ταύρου ενώ τα τρένα περνούσαν από πάνω του!

Ο Πανελλήνιος Οργανισμός Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ζώων KOFFA NGO και το Φιλοζωικό Σωματείο Μοσχάτου Ταύρου έστειλε επιστολή στον ΟΣΕ και στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καταγγέλοντας τον τραυματισμό από διερχόμενη αμαξοστοιχία αδέσποτου ζώου και την εγκατάλειψή του στην σιδηροδρομική γραμμή


Ακολουθεί η επιστολή - καταγγελία που περιγράφει το συμβάν:
 
Στις 28.12.14 γνωστοποιήθηκε στον  Πανελλήνιο  ΜΚΟ KOFFA NGO  Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ζώων και στο Φιλοζωικό  Σωματείο  Μοσχάτου  Ταύρου  το  κάτωθι περιστατικό  τραυματισμού από διερχόμενη αμαξοστοιχία και εγκατάλειψης αδέσποτου σκυλιού πάνω στην  σιδηροδρομική γραμμή στην περιοχή του Ταύρου μεταξύ των σταθμών του ΟΣΕ, Ρέντη και Ταύρου, στο ύψος  του γηπέδου του Φωστήρα.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Νίκαιας Κερατσινίου  κ.Σισμανιδης έλαβε τηλεφώνημα στις 28.12.14 και ώρα 12μμ από υπάλληλο του ΟΣΕ  στο σταθμό του Ρέντη, η  οποία σημειωτέον αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της, λέγοντας του ότι υπάρχει ένα χτυπημένο από αμαξοστοιχία σκυλί μέσα στις ράγες και οι συρμοί περνούν από πάνω του!!!!
 

Οι πληροφορίες  μας λένε ότι το ζώο χτυπήθηκε  το βράδυ του Σαββάτου 27.12.14.

Ο κ.Σισμανιδης ζήτησε από την υπάλληλο να απομακρύνουν άμεσα το ζώο από τις γραμμές καθώς κινδύνευε η ζωή του, έως ότου  φθάσουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου και το παραλάβουν ,το αίτημα του δεν βρήκε καμία ανταπόκριση, το σκυλί παρέμεινε τραυματισμένο και αβοήθητο για πάνω από  12 ώρες  στις ράγες, με τους συρμούς να περνούν από πάνω του (36 δρομολόγια γίνονται καθημερινά από Αθήνα και Πειραιά όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μεταφορών).


Άμεσα ενημερώθηκε από τον κ.Σισμανιδη η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Μοσχάτου Ταύρου και Αντιπρόεδρος της KOFFA κα Γεωργία Μακρή καθώς το περιστατικό έλαβε χώρα στον Ταύρο, η κα Μακρή μαζί με εθελόντρια του Φιλοζωικού Σωματείου πήγαν αμέσως στο σημείο να  εντοπίσουν το ζώο και να  το  διακομίσουν σε κτηνιατρική κλινική.




Αρχικά συνάντησαν τον φύλακα στον σταθμό του Ταύρου, ο  όποιος δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το περιστατικό, δόθηκαν κάποιες  πληροφορίες από διερχόμενο μηχανοδηγό στον φύλακα σε πιο σημείο βρίσκεται το σκυλί  ,οι πληροφορίες όμως ήταν αποπροσανατολιστικές και αυτό δυσχέραινε ακόμα περισσότερο την  προσπάθεια εντοπισμού του ζώου καθώς  έπρεπε να διανυθεί  δια πεζοπορίας η απόσταση  μεταξύ των σταθμών Ρέντη και Ταύρου, παράλληλα στις γραμμές αλλά και μέσα σε αυτές  με κίνδυνο της ζωή τους από τα διερχόμενα τραίνα και χωρίς καμία άλλη βοήθεια από το προσωπικό του ΟΣΕ .

Τελικά μετά από επίμονη και χρονοβόρα προσπάθεια εντοπίστηκε από τους εθελοντές το τραυματισμένο ζώο κοντά στον σταθμό του Ταύρου στο ύψος του γηπέδου του Φωστήρα (επισυνάπτονται σχετικές φωτογραφίες).


Ευτυχώς ήταν ακόμη ζωντανό, εμφανώς σοκαρισμένο, με τραύματα στο κεφάλι, το ένα εξ αυτών σοβαρό καθώς αιμορραγούσε .



Το σκυλί μεταφέρθηκε άμεσα στην κτηνιατρική κλινική  της κας Ραχιωτη στη Νίκαια όπου διαπιστώθηκε αρχικά από τον κτηνίατρο που το εξέτασε, ότι δεν μπορούσε να πατήσει στα πίσω του πόδια, έγιναν οι απαραίτητες διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις καθώς και έναρξη ενδοφλέβιας φαρμακευτικής αγωγής (επισυνάπτεται η ιατρική γνωμάτευση).

Είναι άξιον απορίας που τόσοι μηχανοδηγοί πέρασαν από πάνω του και  το είδαν και προφανώς ενημέρωσαν, αφού η πληροφορία δόθηκε από υπάλληλο του ΟΣΕ, γιατί  δεν δόθηκε  εντολή  να απομακρυνθεί το τραυματισμένο από αμαξοστοιχία ζώο από τις ράγες ;


Αν ήταν άνθρωπος πως θα ενεργούσατε; Τι αλλάζει επειδή είναι τετράποδο;


Να επισημανθεί δε, ότι δίπλα στο χτυπημένο ζώο υπήρχε άλλο ένα φρικτό θέαμα ενός αποκεφαλισμένου σκυλιού, το κεφάλι του  λιωμένο, είχαν μείνει τα δόντια του και μια άμορφη μάζα  από σάρκα !!!


Αυτό καταδεικνύει από μόνο του ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό   τραυματισμού ζώου αλλά για επαναλαμβανόμενα περιστατικά  θανάσιμων τραυματισμών αδέσποτων ζώων από διερχόμενες αμαξοστοιχίες.


Τι μέτρα προφύλαξης –προστασίας  έχει λάβει έως τώρα ο ΟΣΕ για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών ;


Τι εντολή έχει ένας μηχανοδηγός που διέρχεται κατοικημένης η μη περιοχής  και βλέπει μπροστά του ένα ζώο;


Γιατί ΚΑΜΙΑ αμαξοστοιχία δεν σταμάτησε για όσες ώρες ήταν το ζώο μέσα στις ράγες  χτυπημένο και αβοήθητο και να κινδυνεύει η ζωή του σε κάθε επομένη διέλευση συρμού;


Ζητούμε σαφείς εξηγήσεις για το αναφερθέν περιστατικό καθώς και να μας απαντήσετε επακριβώς ποια  μέτρα προστασίας  λαμβάνει ο ΟΣΕ  για τις ζωές των αδέσποτων ζώων δεδομένου ότι διακηρύσσετε στην ιστοσελίδα σας ότι οι βασικές σας αξίες  εκφράζονται με την συμβολή σας στην συνεχή προστασία του φυσικού περιβάλλοντος  και  την υιοθέτηση υψηλών προτύπων ποιότητας δεοντολογίας και ηθικής συμπεριφοράς ;;;;


Επίσης, αξιώνουμε ο ΟΣΕ να καλύψει τα έξοδα περίθαλψης και νοσηλείας του τραυματισμένου ζώου  ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού  και ευθύνης  για την ζωή των αδέσποτων ζώων ώστε να γίνουν πράξη τα υψηλά πρότυπα ηθικής συμπεριφοράς όπως οι ίδιοι πιστεύετε και διακηρύσσετε.


Με την επιφύλαξη άσκησης  κάθε νόμιμου μέσου  για την προστασία των δικαιωμάτων και της  ζωής των αδέσποτων ζώων αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα μας .




4 σχόλια:

  1. ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΚΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑΧΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πράγματι θλιβερό να τραυματίζεται κάποιο ον. Αλλά το άρθρο έχει και αρκετή μπουρδολογία...

    "μέσα στις ράγες και οι συρμοί περνούν από πάνω του!!!"

    Λίγο δύσκολο το τρένο να κάνει ελιγμό αποφυγής...

    "Τι εντολή έχει ένας μηχανοδηγός που διέρχεται κατοικημένης η μη περιοχής και βλέπει μπροστά του ένα ζώο;"

    Πάντως όχι να το πατήσει... Θα κορνάρει αλλά μόνο αυτό μπορεί να κάνει. Για να πεδήσει ένα τρένο θέλει εκατοντάδες μέτρα... Αν κάποιος θέλει ας πεταχτεί μπροστά του να δει πόσο εύκολα ακινητοποιείται...

    "Γιατί ΚΑΜΙΑ αμαξοστοιχία δεν σταμάτησε για όσες ώρες ήταν το ζώο μέσα στις ράγες χτυπημένο και αβοήθητο και να κινδυνεύει η ζωή του σε κάθε επομένη διέλευση συρμού;"

    Υπάρχουν αρκετά αντικείμενα/σκουπίδια στις γραμμές. Αν ήταν σε κάθε αντικείμενο (μικρού όγκου) να σταμάταγε ο συρμός να εξακριβώσει αν είναι σκουπίδι ή κάτι άλλο θα ξεκινούσε σήμερα από Αθήνα και θα έφτανε αύριο την ίδια ώρα Θεσσαλονίκη. Πρόσθεστε σε αυτό και το ότι με τον όγκο που έχει ένα τρένο θέλει και εκατοντάδες μέτρα να σταματήσει και καταλαβαίνεις γιατί δε μπορεί να σταματήσει. Όταν η κάθε μεταφορική εταιρία λοιπόν αποζημιώνει χιλιάδες € για μεγάλες καθυστερήσεις τους επιβάτες και οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι καλούνται να τηρούν τους δρομολογιακούς χρόνους και σε κομμάτια που χρησιμοποιείται 1 μόνο γραμμή αμφίδρομα όπως στο σημείο των φωτογραφιών τότε δε θέλει και πολύ μυαλό γιατί η ερώτηση είναι άτοπη.

    Αλήθεια παρόμοια ενέργεια έχετε κάνει και στο Υπ. Μεταφορών για των θάνατο πολλαπλάσιου αριθμού σκυλιών από αυτοκίνητα? Εκεί τι μέτρα έχουν ληφθεί? Α ξέχασα. Το αυτοκινητάκι του Ελληνάρα δε το σταματά τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε ανώνυμε βγήκες εκτός θέματος. Μπορεί το άρθρο να περιέχει κάποιες υπερβολές (που εσύ αποκαλείς μπουρδολογία οκ...ο καθένας όπως θέλει μπορεί να το πει) αλλά και η δική σου άποψη όπως είπα και στην αρχή δεν έχει καμία σχέση με το θέμα. Το που ήταν το σκυλί δεν το σχολιάζω...ήταν πάνω, κάτω ή δίπλα? Ήταν κάπου τελοσπάντων που κινδυνευε η ζωή του κάθε φορά που περνούσε συρμός. Το βλέπεις και στις εικόνες αυτό. Ένας οδηγός χωρίς να γνωρίζω υποθέτω ότι αν δει ζώο μπροστά του έχει τουλάχιστον πάρει εντολή να κόψει ταχύτητα και να κορνάρει ίσως (?). Όχι να παίξει Mission Impossible..
    Τώρα για το τελευταίο.....αν έπεφτε δικός σου άνθρωπος στις γραμμές θα έλεγες "όχι ρε παιδιά, μην κόβετε την κυκλοφορία γιατί υπάρχουν οι μεταφορικές που θα πρέπει να αποζημιώσουν για την καθυστέρηση? Είναι σοβαρό τώρα αυτό? Όταν τίθεται θέμα ζωής και θανάτου φίλε μου έρχονται πολλά άλλα πράγματα σε δεύτερη μοίρα. Θα έπρεπε να το ξέρεις αυτό. Πραγματικά πιστευείς ότι είναι προτεραιότητα να φτάσει ο συρμός στην ώρα του και όχι να σωθεί μια ζωή? Ε τότε είσαι απο αυτούς που βάζουν τον άνθρωπο πάνω από τα ζώα..
    Ελπίζω το σκυλάκι να γίνει καλά..
    Ο μόνος λόγος που απάντησα είναι γιατί με προσβάλλει δήθεν ηθικοί άνθρωποι να απαντανε σε τετοια αρθρα με ευαίσθητο περιεχόμενο και να λένε τη δική τους άσχετη μπουρδολογία..
    ΥΓ Η ουσιά, το πόρισμα πες το αλλιώς από αυτό το άρθρο για μένα είναι ότι ζούμε σε μία κοινωνία με τέτοιους σαν εσένα που βλέπουν ζώο να σπαρταράει, να αργοπεθαίνει και δεν τους προκαλεί απολύτως τίποτα. Και μια κοινωνία με τέτοιους ανθρώπους είναι επικίνδυνη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld