24 μήνες φυλάκιση και τσουχτερό πρόστιμο για τον άνδρα που προσπάθησε να πνίξει 3 κουτάβια


Δικάστηκε χθες ο κατηγορούμενος από το Τυχερό Έβρου  που στις 29/1/15 προσπάθησε να πνίξει στη λίμνη τρία κουτάβια, ένα εκ των οποίων τελικά κατέληξε (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).

Σύμφωνα με το Φιλοζωικό σωματείο ΚΙΒΩΤΟΣ Αλεξανδρούπολη, ο 45χρονος δικάστηκε ερήμην, καθώς δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ούτε ο ίδιος ούτε ο νόμιμος εκπρόσωπός του. 

Οι φιλόζωοι της περιοχής βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο της Αλεξανδρούπολης για να παραστούν στην δίκη και να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για την κακοποίηση των ζώων. 

Η ετυμηγορία του δικαστή είναι 24 μήνες φυλάκιση και 9000€ χρηματικό πρόστιμο στο ποινικό δικαστήριο και διοικητικά από την αστυνομία 90.000€ χρηματικό πρόστιμο, δηλαδή 30.000€ για κάθε κουτάβι. 

'' Να ενημερώσουμε και από νομικής πλευράς πως όταν το δικαστήριο ανακοινώνει μια χρηματική ποινή, μπορεί να ακούμε ονομαστικά 9.000 ευρώ, αλλά μόλις ο κατηγορούμενος πάει ας πούμε να πληρώσει την ποινή που του επιβλήθηκε, υπολογίζονται και τα δικαστικά έξοδα περίπου 200 ευρώ διότι είναι Τριμελές και με το 110% προσαύξηση βγαίνει περίπου διπλάσιο ποσό. 

 Εμείς από την πλευρά μας να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Αστυνομικές και στις δικαστικές αρχές του τόπου μας'', επισημαίνει το σωματείο σε ανακοίνωσή του.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld