Νέα Σμύρνη: Έδιωξαν τυφλή γυναίκα με σκύλο-οδηγό από ταβέρνα


Την έδιωξαν από την επιχείρησή τους γιατί διεκδίκησε το  αυτονόητο. Ο λόγος για την Εύη Σταμάτη, χειρίστρια της σχολής σκύλων-οδηγών “Λάρα”, η οποία πήγε για φαγητό σε πολυδιαφημισμένο εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη μαζί με τον σκύλο-οδηγό της και αντιμετώπισε την ηθική παρακμή της κοινωνίας μας.

Όπως αναφέρουν οι Φιλόζωοι Αλίμου σε ανακοίνωσή τους στο Facebook, οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης αφού αρνήθηκαν πεισματικά την είσοδο του σκύλου - οδηγού στο εστιατόριο, προσπαθούσαν να πείσουν την γυναίκα πως έχει κόμπλεξ κατωτερότητας εξαιτίας της τύφλωσής της! Το αποτέλεσμα ήταν η Εύη Σταμάτη να αναγκαστεί να καλέσει την αστυνομία.



Να υπενθυμίσουμε: Κάθε ομάδα σκύλου-οδηγού έχει δικαίωμα πρόσβασης παντού, βάσει εθνικής νομοθεσίας. Επίσης, έχει το δικαίωμα να καλεί την αστυνομία και να ασκεί μήνυση σε περίπτωση ρατσιστικής συμπεριφοράς κι άρνησης εισόδου σε: δημόσια μέρη/υπηρεσίες, ιδιωτικά μέρη/επιχειρήσεις, εστιατόρια, θέατρα/κινηματογράφους, σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Mποϊκοτάρουμε όποια επιχείρηση, αρνείται την είσοδο στους σκύλους-οδηγούς τυφλών και προσβάλλει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι άνθρωποι με απώλεια όρασης, προκειμένου να είναι αυτόνομοι. Όπως και τον κόπο που καταβάλλουν κάποιοι άνθρωποι, για να τους προσφέρουν τη χαρά της αυτονομίας και το δώρο της όρασης, μέσα από τα μάτια των σκύλων-οδηγών.

6 σχόλια:

  1. Γιατί δεν αναφέρεται η επιχείρηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποιο είναι το διάσημο εστιατόριο στη Ν.Σμύρνη παρακαλώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να γράψετε το όνομα της επιχείρησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μη πιστευετε ολα οσα διαβαζετε. Το παραπανω αρθρο ειναι περα για περα αναληθες, εχω προσωπικη αποψη επι του θεματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μη πιστευετε ολα οσα διαβαζετε. Το παραπανω αρθρο ειναι περα για περα αναληθες, εχω προσωπικη αποψη επι του θεματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld