Εύβοια: Σκότωσε δεσποζόμενο σκύλο γιατί μπήκε στο κτήμα του


Συνελήφθη άμεσα, χθες (08-06-2015) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Αρτάκης Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Αρτάκης, 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για θανάτωση ζώου και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα χθες το βράδυ, ο 40χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο, ιδιοκτησίας 35χρονης ημεδαπής, ο οποίος είχε εισέλθει σε κτήμα του στην ανωτέρω περιοχή.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το ανωτέρω κυνηγετικό όπλο, το οποίο ο 40χρονος κατείχε νόμιμα, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους (30.000) ευρώ.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Αρτάκης, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Επισημαίνεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή/και χρηματική ποινή. Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές για ανάλογα περιστατικά.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld