Φ.Σ. Λήμνου: Στέλνει τον Δήμο στον Εισαγγελέα γιατί αδιαφορεί για τα αδέσποτα




Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητά με επιστολή το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου, αφού ο Δήμος αδιαφορεί και η κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Προειδοποιεί μάλιστα ότι, από εδώ και πέρα, τα ζώα που εγκαταλείποντα στο καταφύγιο θα μεταφέρονται στο Δημαρχείο, μήπως και ''ταρακουνηθούν'' οι αρμόδιοι.

«Η ανεξέλεγκτη και μη διαχειρίσιμη κατάσταση του καταφυγίου του Δήμου, τα συνεχή παράπονα δημοτών και τουριστών των οποίων γινόμαστε επανειλημμένα αποδέκτες και η μη ανάληψη σοβαρών πρωτοβουλιών από πλευράς του Δήμου, μας εξανάγκασε να απευθυνθούμε στον Εισαγγελέα.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου με σχετική επιστολή του, ζητά την παρέμβαση του Εισαγγελέα ώστε ο Δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του για το θέμα των αδέσποτων ζώων.

Αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα αναπαράγονται συνεχώς, εγκαταλείπονται στην τύχη τους ή στο καταφύγιο του Δήμου (που αδυνατεί να ανταποκριθεί εδώ και καιρό), κακοποιούνται παθητικά και ενεργητικά από τους ιδιοκτήτες τους ή από περίοικους, πυροβολούνται, τραυματίζονται από τροχαία και εγκαταλείπονται χωρίς καμιά βοήθεια να ψυχορραγούν στο δρόμο.

Απαράδεκτες καταστάσεις που δεν αρμόζουν σε πολιτισμένες κοινωνίες.

Φτάνει πια!

Από 'δω και στο εξής ό,τι ζώο εγκαταλείπεται στο καταφύγιο θα μεταφέρεται στο Δημαρχείο. Ίσως μ' αυτόν τον τρόπο οι αρμόδιοι συνειδητοποιήσουν την κατάσταση και αναλάβουν δράση».

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld