Νέες ποτίστρες για τα αδέσποτα από το δήμο Νεάπολης-Συκεών




Οι μικρές πράξεις κάνουν τη διαφορά…
Λέγεται ότι στη ζωή οι μικρές πράξεις είναι αυτές που κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά, που δίνουν ελπίδα και αποδεικνύουν τον πολιτισμό και την ευαισθησία μας…Για παράδειγμα ένα κουπάκι νερό στην αυλή μας για το περαστικό αδέσποτο που διψά…


Δεν χρειάζονται πολλά. Να νοιαζόμαστε λίγο και να πράττουμε τα αυτονόητα. Κι αυτό είτε πρόκειται για έναν φορέα με θεσμικό ρόλο, όπως στην προκειμένη περίπτωση είναι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, είτε για όλους και καθέναν ξεχωριστά τους κατοίκους και πολίτες του, οι οποίοι έχουν αποδείξει και την εγρήγορση και την ευαισθησία τους.

Νιώθοντας τα αδέσποτα

Άνισος είναι ο αγώνας επιβίωσης που δίνουν καθημερινά τα αδέσποτα, ειδικά το καλοκαίρι. Κι αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό αν σκεφτούμε πόσο εύκολο είναι για εμάς να δροσιστούμε με ένα ποτήρι νερό, αλλά πόσα χιλιόμετρα ίσως χρειαστεί να διανύσει ένας σκύλος για να βρει λίγες σταγόνες να σβήσουν τη δίψα του…

Μετά τη θετική αξιολόγηση της πρωτοβουλίας της δημοτικής αρχής και της αρμόδιας Υπηρεσίας του δήμου, που τοποθέτησαν ποτίστρες σε επιλεγμένα σημεία στο Σέιχ-Σου για τα αδέσποτα ζώα, το πρόγραμμα επεκτείνεται με νέες τοποθετήσεις. Συγκεκριμένα την ερχόμενη εβδομάδα συνεργεία του δήμου θα τοποθετήσουν ποτίστρες σε δασική έκταση στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Συκεών και Αγίου Παύλου.


Πρόκειται για ανοξείδωτες κατασκευές με φλοτέρ που επιτρέπει στα ζώα να δροσιστούν χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού. Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες ποτίστρες είχαν τοποθετηθεί σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Δ.Ε. Πεύκων, όπου και καταγράφεται μεγαλύτερος αριθμός αδέσποτων ζώων λόγω των δασικών εκτάσεων.


Την ίδια ώρα, με πολύ εντατικούς ρυθμούς εκτελείται και το πρόγραμμα του δήμου που αφορά στειρώσεις και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα ζώα, σε στενή συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld