Δεκάδες σκυλιά νεκρά από φόλες στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας


Τις τελευταίες μέρες στον Αστακό δεκάδες σκυλιά έπεσαν θύματα της ανάλγητης συμπεριφοράς κάποιων που γέμισαν με φόλες την περιοχή της παραλίας και του κέντρου. 


Στις κοινωνίες αγρίων άλογη βία απέναντι στα ζώα δεν υπάρχει. Η άλογη βία απέναντι στα ζώα είναι χαρακτηριστικό των «πολιτισμένων» κοινωνιών. Είναι η ψυχική ασθένεια ανισόρροπων που βρίσκουν διασκεδαστικό το ψυχορράγημα ενός σκύλου; Είναι η ευκαιρία τουριστικής «επιχείρησης αρετής» για να φανούμε ευρωπαίοι ενόψει καλοκαιριού; 


Όπως και νάχει, επειδή η αγριότητα έχει επαναληφθεί πολλές φορές, πέρα από τις ποινικές ευθύνες των ανισόρροπων δραστών (ως Συμπολιτεία καταγγείλαμε στην αστυνομία το γεγονός και ζητήσαμε την αυτεπάγγελτη παρέμβασή της), εδώ τίθεται ζήτημα παρέμβασης της οργανωμένης κοινωνίας και του δήμου....

Το πρόβλημα των αδέσποτων πρέπει να λυθεί με τρόπο που να δείχνει ότι δεν είμαστε όλοι ψυχικά νοσούντες, που να δείχνει ότι το στίγμα της αγριότητας δεν αφορά την κοινωνία ολόκληρη. 


Άμεσα ο δήμος να μεριμνήσει για την καταγραφή, τη σήμανση και τη στείρωση των αδέσποτων καθώς και για τη μεταφορά τους σε περιφραγμένο χώρο που να διασφαλίζει συνθήκες ευζωίας, σίτισης και περίθαλψης. 


Αν ο δήμος ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία θα βρει στην κοινωνία πολλούς εθελοντές…


Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld