Cairn Terrier (Κερν τεριέ)

Μέγεθος: Μικρό
Υψος: 23-25 εκ.
Βάρος: 6 κ.
Διάρκεια Ζωής: 13-15 χρόνια


Περιγραφή: Είναι ιδανική συντροφιά για ένα άτομο ή για κάποιο ζευγάρι χωρίς παιδιά. Προσαρμόζεται εύκολα στην πόλη ή το διαμέρισμα. Είναι καλός φύλακας, αλλά το ακατάπαυστο γαύγισμα θα πρέπει να ελεγχθεί σε μικρή ηλικία. Είναι ζώα που θέλουν να γίνεται συνέχεια το δικό τους. Δεν ξεκινάνε τους καβγάδες αλλά τους αρέσει να τους τελειώνουνε.


Εμφάνιση: Έχει πιο πλατύ κεφάλι από τα περισσότερα terriers, μικρή, σκούρα μουσούδα και μυώδες σώμα που του επιτρέπει να βαδίζει με άνεση επάνω σε βραχώδη εδάφη. Το τρίχωμα είναι αδιάβροχο και διπλό, σκληρό έξω, απαλό και μαλλιαρό εσωτερικά. Το χρώμα του είναι κρεμ, σταρένιο, κόκκινο, γκρι ή σταχτί.


Καλλωπισμός & Ασκηση: Χρειάζονται βούρτσισμα και χτένισμα τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, καθώς και κούρεμα στις άκρες τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο. Απαιτούν επίσης τουλάχιστον δύο καλές βόλτες καθημερινά.


Ιστορικό: Το Cairn terrier χρονολογείται από το 16ο αιώνα στο νησί Skye της Σκωτίας. Το όνομά του προέρχεται από τη λέξη της τοπικής διαλέκτου που αναφερόταν στις φωλιές των αλεπούδων (cairns).


Προειδοποιήσεις: Προβλήματα υγείας: αιματολογικές νόσοι και διάφορες αλλεργίες.


zoofilia.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld