Τον χτύπησαν με το αυτοκίνητο και τον πέταξαν στον κάδο των σκουπιδιών, ενώ ακόμα ήταν ζωντανός…

Incident-seriously.injured-grifonakos

Ο μικρούλης και πολύ άτυχος γκριφονάκος παλεύει εδώ και μερικές μέρες για τη ζωή του. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο γι′αυτόν, πώς όμως;

Αργά την Πέμπτη, μου τηλεφώνησαν για να μου πουν ότι ένα αυτοκίνητο στη Λαμπράκη, περιοχή Κωνσταντινοπολίτικα,  παρέσυρε ένα σκυλάκι, και αφού το τραυμάτισε, το πέταξε στην άκρη του δρόμου.

Η συνέχεια εκπληκτική, γιατί αμέσως τον πέταξαν στον κάδο των σκουπιδιών, ενώ ακόμα ήταν ζωντανός…

Κάποιοι που είδαν το περιστατικό, ευτυχώς, τον έβγαλαν αμέσως από τον κάδο, τον πήγαν σε κοντινό κτηνίατρο, και μας τηλεφώνησαν. Τον πήραμε σε κωματώδη κατάσταση, και μόνο μετά από δύο ημέρες άρχισε να σηκώνει το κεφαλάκι του και να κουνά τα μπροστά του ποδαράκια.

Kάναμε και ακτινογραφίες: υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε δύο σπονδύλους. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, και σήμερα θα τον πάμε στην Κτηνιατρική για ακόμα περισσότερες εξετάσεις.

Είμαστε αγανακτισμένοι και πολύ στενοχωρημένοι, και καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την ψυχρή και χωρίς κανένα συναίσθημα “ανθρώπινη” συμπεριφορά σ’ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα.

Όλοι μας ξέρουμε ότι τα ζώα δεν μπορούν να μας μιλήσουν και να διεκδικήσουν το δίκιο τους, και αυτό πρέπει να το κάνουμε εμείς που τ’αγαπάμε χωρίς δισταγμούς.


Incident-grifonakos-improved


Ενημέρωση (2.3.2011):
20 μέρες μετά ο γκριφονάκος έχει μεγάλο πείσμα και θέλει να ζήσει. Με τα μπροστά του ποδαράκια σέρνεται σε όλο το χώρο του ιατρείου που φιλοξενείται, και τα ματάκια του, όταν μας κοιτάνε, μας το λένε καθαρά: “βοηθήστε με!”. Εμείς ειλικρινά δεν ξέρουμε τί να αποφασίσουμε. Χρειαζόμαστε επειγόντως φιλοξενία, γιατί ο γιατρός μπορεί να τον κρατήσει μέχρι το Σάββατο, και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια μπορεί κανείς να προσφέρει σε αυτό το πονεμένο ζώο.

love4pets.gr

2 σχόλια:

  1. απλά αυτοί που αρέσκονται να αυτοχαρακτηρίζονται ως άνθρωποι καμία σχέση δεν έχουν με το είδος αλλά δυστηχώς έχουμε αρκετούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα ιδια , και χειροτερα ευχομαι για αυτους που εκαναν αυτην την πραξη!! Ο θεος να σας εχει καλα οσοι το βοηθησαν και μπραβο σας!! Ευγε σας παιδια! περαστικα στο μικρο με ολη την δυναμη της ψυχης μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld