Νέα Έρευνα :Τα παιδιά γυμνάζονται περισσότερο όταν υπάρχει σκύλος στην οικογένεια

Τα παιδιά γυμνάζονται περισσότερο όταν υπάρχει σκύλος στην οικογένεια

Ένας τριχωτός, τετράποδος φίλος μπορεί να βοηθήσει πολύ αποτελεσματικά στο να ξεκολλήσετε το παιδί σας από τον καναπέ και την τηλεόραση, αποδεικνύει μια νέα έρευνα.

Όταν υπάρχει σκύλος στην οικογένεια, τα παιδιά ασκούνται σωματικά τουλάχιστον 15 λεπτά την εβδομάδα περισσότερο.

Ο John Sirard, αναπληρωτής καθηγητής και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Virginia υποστηρίζει ότι ο σκύλος, εκτός από καλός φίλος είναι και σύντροφος στη σωματική άσκηση.

Ο Sirard και οι συνάδελφοί του πραγματοποίησαν μια έρευνα στην οποία παρακολούθησαν 618 νεαρά άτομα. Τα 318 από αυτά, φορούσαν στο χέρι επιταχυνσιόμετρα, μια συσκευή που μετράει την κίνηση του σώματος.

Τα επιταχυνσιόμετρα κατέγραψαν μεγαλύτερα επίπεδα κίνησης στα παιδιά που προέρχονταν από οικογένειες με σκύλο. Τα αποτελέσματα ήταν αναπάντεχα: "Πιστεύαμε ότι αυτό θα ίσχυε για τους ενήλικες, καθώς αυτοί συνήθως αναλαμβάνουν τη φροντίδα των σκύλων, αλλά κάναμε λάθος", δήλωσε ο Sirard.

Παρά τα αποτελέσματα της έρευνας, οι ερευνητές είπαν ότι δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι η παρουσία ενός σκύλου αυξάνει τα επίπεδα σωματικής άσκησης, καθώς πρέπει να ληφθεί υπόψη το ότι αυτοί που επιλέγουν να έχουν σκύλο είναι συνήθως άτομα που τους αρέσει η γυμναστική.

msnbc.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld