Κρήτη: Aδιαφορία και απάθεια για την δολοφονία των 30 σκυλιών από την τοπική κοινωνία

Σε ρεπορτάζ του το τηλεοπτικό κανάλι της Κρήτης Creta TV έκανε αναφορά στο έγκλημα, που αποκαλύφθηκε ότι έχει συμβεί στο χωριό Σίβας του Δήμου Φαιστού, με θύματα περίπου 30 σκυλιά. Το ρεπορτάζ αναφέρει βέβαια και λανθασμένα στοιχεία – αφού ο δράστης νοσηλεύεται από τις 5 Σεπτεμβρίου 2011 στην Ψυχιαστρική Κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η. – (ο αριθμός των ζώων είναι μεγαλύτερος από αυτόν που αναφέρονται και βρίσκονται σφαγμένα επί μήνες εκεί) αλλά και παρουσιάζει εξαιρετικά πρόθυμες τις υπηρεσίες του Δήμου Φαιστού, ενώ αυτό είναι τελείως αναληθές.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, από την περασμένη Παρασκευή, τόσο η Μαρία Χουστουλάκη, εκ μέρους της Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος» όσο και δημοσιογράφοι από την Αθήνα, επικοινώνησαν με την δήμαρχο της περιοχής για να την πιέσουν τελικά να βοηθήσει τουλάχιστον στον καθαρισμό του χώρου.

Ο αντιδήμαρχος Φαιστού, Σάββας Καμπουράκης πήγε χθες στο σημείο - μετά από πιέσεις - και όχι γιατί ανησύχησε ο ίδιος και η δημοτική αρχή για τη δημόσια υγεία. Ενδεικτικό στοιχείο της «αλληλεγγύης», που χαρακτηρίζει τις κλειστές κοινωνίες, είναι οι απαντήσεις, που δίνουν οι δύο κάτοικοι του χωριού Σίβας τους οποίους και ρώτησε η δημοσιογράφος, που έκανε το ρεπορτάζ.

Άλλος είπε ότι ο φερόμενος ως δράστης ήταν φιλήσυχος και καλό παιδί και ότι αν δεν δει με τα μάτια του δεν πιστεύει τίποτα. Ενώ ένας δεύτερος μίλησε για μεμονωμένο περιστατικό –«ούτε καν συζητήθηκε τόσο έντονα» στο χωριό τόνισε – ενώ είπε ότι «είναι πιο βαθιοί οι λόγοι που το ‘κανε».

Προφανώς τους κάτοικους του χωριού Σίβας το θέμα απλώς συνέβη και τελικά «έληξε»!

Δείτε το ρεπορτάζ του Creta TV : http://www.youtube.com/watch?v=eZjeZeIPtl8&feature=player_embedded 

zoosos.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld