Κίνα: Σταματά το έθιμο της μαζικής σφαγής σκύλων και του μαγειρέματός τους μετά από αντιδράσεις


 
Είναι ένα έθιμο 600 ετών, το οποίο φθάνει στο τέλος του. Αυτή την εβδομάδα αξιωματούχοι στην Ανατολική Κίνα ανακοίνωσαν ότι σταματά η μαζική σφαγή σκύλων και το μαγείρεμα του κρέατός του στη φθινοπωρινή γιορτή του Σινχούα Χούτου.

Φιλόζωοι ξεκίνησαν μια διαδικτυακή εκστρατεία εναντίον του βάρβαρου εθίμου και η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη ώστε κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναγκάστηκαν να δηλώσουν επίσημα την απαγόρευση του εθίμου, μόλις λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει το φεστιβάλ, τον Οκτώβριο.

Το Φεστιβάλ Σινχούα όπου καταναλώνεται κρέας σκύλου, είναι μέρος ενός επταήμερου εορτασμού - μια παράδοση που δημιουργήθηκε τον 14ο αιώνα, όταν ο αυτοκράτορας Ζου Γουανζάνγκ, ιδρυτής της δυναστείας των Μινγκ, διέταξε τη σφαγή όλων των σκύλων στην περιοχή στη διάρκεια μιας εξέγερσης και μοίρασε το κρέας τους στους στρατιώτες του.

Ομως όλες αυτές οι έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα την κατάργηση αυτής της παλιάς, αλλά ιδιαίτερα βίαιης παράδοσης αναδεικνύουν και μια νέα τάση στην κινεζική κοινωνία: τη γοργή αύξηση των Κινέζων που έχουν σκύλους και γάτες στο σπίτι τους. Μάλιστα η μεσαία τάξη στην Κίνα, εκτός από αυτά τα οικόσιτα έχει και κουνελάκια και πουλιά. Γενικά, στη χώρα φαίνεται να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια ένα νέο φιλοζωικό κίνημα με μεγάλη επιρροή. 

tanea.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld