Πάτρα: Φιλόζωοι οι αστυνομικοί του Ε' τμήματος που βοήθησαν στην διάσωση δύο ζώων





Ποιο ειναι το πιο φιλοζωο αστυνομικο τμημα στην Ελλαδα; Tο Ε' αστυνομικο τμημα στην Πατρα! Η πιο φιλοζωη αστυνομικη διευθυνση; Η ασφαλεια Πατρων! Απο που προκυτπει αυτο το συμπερασμα; Απο δυο ιστοριες διασωσης ζωων που οι αστυνομικοι εκαναν οχι απλα περισσοτερα απο το καθηκον τους. Το ενδιαφερον τους για τα ζωα ηταν συγκινητικο.


Την προηγουμενη εβδομαδα λαβαμε μια καταγγελια για ενα σκυλι δεμενο κατω απο αθλιες συνθηκες σε μια επιχειρηση στην Οβρυα. Αφου εθελοντης μας επιβεβαιωσε οτι ηταν ετσι ξεκινησαμε την διαδικασια απομακρυνσης του. Αυτο σημαινει επισκεψη στον εισαγγελεα, μετα στην ασφαλεια, μετα στο αστυνομικο τμημα και γενικα μια διαδικασια που παιρνει πολυ χρονο. Ευτυχως για εμας ολοι οι αστυνομικοι ηταν στην διαθεση μας. Ο ιδιος ο διοικητης του Ε' αστυνομικου τμηματος κυριος Αθανασοπουλος, ηρθε προσωπικα στην επιχειρηση στην Οβρυα και ζητησε απο τον ιδιοκτητη να μας παραδωσει την σκυλιτσα. 



Η δευτερη περιπτωση αφορα καταγγελια που μας εγινε για μια σκυλιτσα στο Ψαροφαι στην Πατρα. Μας ειπαν πως μια οικογενεια Ρομα κακοποιουσε το ζωο. Ο αξιωματικος κυριος Πλαγιανακος ηρθε μαζι μας με περιπολικο και τελικα πηραμε και αυτη την σκυλιτσα απο εκει.

Δεν εχουμε λογια να τους ευχαριστησουμε. Οχι μονο κανουν την δουλεια τους αλλα την κανουν με τοση καλοσυνη και τοση ευαισθησια που μας αφηνουν καταπληκτους. Μας δοθηκε η ευκαιρια να μιλησουμε λιγο παραπανω μαζι τους. Οι δυσκολιες και η ενταση στην δουλεια τους ειναι απιστευτες. Τα περιστατικα και οι κινδυνοι απειροι. Αυτοι ομως με τον ιδιο ζηλο ηρθαν για δυο σκυλακια. Και τα χαιδεψαν, και τους γλυκομιλησαν. 

Τις περισσοτερες φορες ειναι αδυνατον να αλλαξουμε το μυαλο αυτου που κακοποιει το ζωο. Αυτο που παντα ομως λειτουργει ειναι ο νομος. Και οταν οι ανθρωποι του νομου ειναι τοσο ευσυνειδητοι τοτε κατι θα αλλαξει συντομα στην πολη μας.

Τους ευχαριστουμε ολους. 
 
ACHAIC SOCIETY FOR THE CARE OF ANIMALS, PATRAS GREECE

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld