Θα στειρωθούν αδέσποτα ζώα, με απόφαση δημάρχου





Διαβάζουμε στο "Διαύγεια" για δύο χτεσινές αποφάσεις του δημάρχου για απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών στείρωσης αδέσποτων σκύλων στο Δήμο Αιγιαλείας, σε δύο κτηνιάτρους:

στην κ. CASSATA MAR. CONCETTA, που εδρεύει στο Διακοπτό Αιγιαλείας, έναντι αμοιβής 838,94€ (συν ΦΠΑ 109,06€), συνολική δαπάνη 948,00€ και στην κ. Μπουρδάκου Ελένη, που εδρεύει στην Πάτρα, Κανακάρη 212, έναντι αμοιβής 4.404,42€ (συν ΦΠΑ 572,58€), συνολική δαπάνη 4.977,00€. Σημειωτέον πως στείρωση γίνεται σε θηλυκά ζώα με ολική αναισθησία και με εγχείρηση αφαίρεσης μήτρας κι έχει διαπιστωθεί πως η διαδικασία εξαλείφει ή μειώνει την συχνότητα εμφάνισης πολλών προβλημάτων υγείας που θέτουν σε κίνδυνο το ζώο. Το κόστος, δε, της εγχείρησης διαμορφώνεται ανάλογα με το μέγεθος και την ηλικία του ζώου αλλά και από την αμοιβή που επιθυμεί ο εκάστοτε κτηνίατρος.

Το θέμα, βεβαίως, δεν είναι καινούργιο ούτε θεωρείται πρωτεύον για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου (από τη στιγμή που μας ταλανίζουν άλλα, πολύ σοβαρότερα ζητήματα) αλλά από την άλλη, η στείρωση των αδέσποτων ζώων είναι ένα δείγμα ευαισθησίας εκ μέρους της δημοτικής αρχής σε μια πραγματικότητα που συναντάμε καθημερινά και μόνο ευχάριστα συναισθήματα δεν μας προκαλεί. Μέσω της αρθρογραφίας μας στον "Φιλόδημο", από τα πρώτα μας κιόλας βήματα πριν από 14 χρόνια, είχαμε αναφερθεί επανειλημμένα στο ζήτημα της φροντίδας των αδέσποτων, τόσο με τη στείρωσή τους όσο και με τη φιλοξενία τους σε κάποιο ειδικό κέντρο που θα μπορούσε να κατασκευαστεί και να στελεχωθεί μέσω ειδικών επιδοτούμενων προγραμμάτων.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα ό,τι δεν εμπεριέχει μίζα και συμφέρον, περνάει σε τρίτη και τέταρτη μοίρα. Κι όποιος ρομαντικός επιμένει σε τέτοιες μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας, αντιμετωπίζεται σαν τρελός του χωριού. Ακόμα αντηχεί στ'αυτιά μου η ειρωνική φωνή αντιδημάρχου εκείνης της περιόδου, που μου τηλεφώνησε μετά από ανάλογο δημοσίευμά μας για να με...προσγειώσει, που κάθομαι και γράφω "ραπανάκια για την όρεξη", όπως μου είχε τονίσει. "Φόλες θα τους ρίξουμε, να τελειώνουμε" μου είπε κιόλας. "Έχουμε σοβαρότερα προβλήματα" συμπλήρωσε. Αυτά από αιρετό, που ψηφίσαμε για να λύσει τα προβλήματά μας. Να λέμε κι ευχαριστώ, δηλαδή, που δεν γεννηθήκαμε σκύλοι για να μας ταΐσει φόλα να ψοφήσουμε, για να μην ενοχλούμε!

Ακούσαμε κι άλλα τέτοια κατά καιρούς, όταν γράφαμε για τα δικαιώματα των ζώων. Όσο κι αν μας πρόσβαλλαν κάποιοι όμως τότε, σήμερα δεν μπορούμε παρά να χαιρόμαστε γι'αυτό το πρώτο βήμα και να ευχόμαστε να'ρθουν καλύτερες μέρες από κοινού για ζώα και ανθρώπους, που στο κάτω-κάτω της γραφής ο Πλάστης όρισε να συμβιώνουν αρμονικά και με αλληλοσεβασμό.

filodimos.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld