Αριδαία: Το μεγαλύτερο ξεφάντωμα της πόλης με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των ζώων



Η Παγκόσμια Ημέρα για τα ζώα, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι ο σεβασμός για τις άλλες μορφές ζωής είναι συχνά δείκτης για το σεβασμό μας στις ανθρώπινες αξίες.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδη συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος

Για πολλούς τα ζώα είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου˙ όλοι μας όμως πρέπει να καταλάβουμε πώς αποτελούν ένα κομμάτι της ζωής μας. Τα ζώα είναι τόσο όμορφα και χαριτωμένα! Επιπλέον αισθάνονται, πληγώνονται και δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Μας κοιτάζουν με τα υπέροχα μάτια τους και το μόνο που ζητάνε από εμάς είναι λίγη αγάπη και φροντίδα, ενώ πάντα μας τα ανταποδίδουν με τον τρόπο τους.

Ο Σύλλογος Φίλων Ζώων Αλμωπίας "Η Ελπίδα", στην προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει τα μικρά και… μεγάλα παιδιά της επαρχίας μας, διοργανώνει ένα μεγάλο πάρτι με αφορμή στην Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. 
Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να έρθει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και ώρα 17:00, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας και να περάσει όμορφα με ένα άκρως διασκεδαστικό πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, κλόουν, ταχυδακτυλουργούς, κουκλοθέατρο, face painting και πολλές άλλες δραστηριότητες που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! Επιπλέον, η εκδήλωση θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση των ανθρώπων με τους φίλους μας τα ζώα. 
Είναι μία καλή ευκαιρία να εξοικειωθούν κυρίως τα μικρά παιδιά με αυτά τα πλάσματα τα οποία μοιράζονται τον ίδιο πλανήτη με όλους εμάς! Ευχόμαστε να περάσετε όμορφα και ταυτόχρονα να ενισχύσετε τον Σύλλογο, ο οποίος προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό!

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Ζώων Αλμωπίας "Η Ελπίδα"


It's party time...

Με πληροφορίες από madata.gr
dogw0rld.blogspot.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld