Κρήτη: O πατέρας του ψυχασθενή εκπαιδευτή σκότωσε το ένα από τα τρία σκυλιά

http://www.zoosos.gr/sites/default/files/imagecache/content_large/article/2011_09/SkylosKoimatai_0.jpg


Τα εγκλήματα σε βάρος των ζώων στον Δήμο Φαιστού στο Ηράκλειο της Κρήτης συνεχίζονται και διαπράττονται και από μέλη της ίδιας οικογένειας!


Όπως αναφέρει το adespoto.gr το κακό έγινε την ώρα που η Αστυνομία απαντούσε πως δεν είναι αρμοδιότητα της να κυνηγά αδέσποτα - αγνοώντας την εισαγγελική εντολή για κατάσχεση τριών σκυλιών σε άθλια κατάσταση από τον ιδιοκτήτη τους - στο χωριό Σίβας.


Το κακό έγινε την ώρα που και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Σάββας Καμπουράκης, καθησύχαζε ότι τα τρία αυτά «αγρίμια», ανήκουν στον πατέρα του 35χρονου ψυχασθενή δράστη (που έχει σφάξει περίπου 30 σκυλιά) και δεν χρειάζονται... φροντίδα!


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του adespoto.gr, ο πατέρας του 35χρονου δράστη, Εμμανουήλ Σταματάκης, χθες το βράδυ πυροβόλησε και σκότωσε το ένα από τα τρία σκυλιά του (το πιο γέρικο), λέγοντας πως δεν έχει καμία όρεξη να του φάει κανένα πρόβατο!


Ο πυροβολισμός του γέρικου ζώου, σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, έγινε όταν το σκυλί τόλμησε να πλησιάσει το κοπάδι του βοσκού.


Όπως κάθε βοσκός στην Κρήτη έτσι και ο πατέρας του 35χρονου ψυχοπαθή επέλεξε την πιο εύκολη και απλή λύση για να ξεφορτωθεί τον σκύλο του, αφού πρώτα τον είχε καταδικάσει σε μια μαρτυρική ζωή.


Πριν από μερικές μέρες η Μαρία Χουστουλάκη, εκ μέρους της Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος», που είχε άμεση ανάμειξη στην αποκάλυψη του εγκλήματος με τα σφαγμένα σκυλιά, είχε ζητήσει με εντολή εισαγγελέα η Αστυνομία, ο Δήμος Φαιστού και η Κτηνιατρική Υπηρεσία να απομακρύνουν τα τρία ζώα - που διαβιούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες και ανήκαν στον Εμμανουήλ Σταματάκη - και να τα δώσουν σ’ εκείνη και στο σωματείο της για να τα φροντίσει.


Ο Εμμανούηλ Σταματάκης, που γνώριζε τα όσα έπραττε ο γιος του στο κτήμα – κερματόριο ζώων, το οποίο είχαν βαφτίσει «Εκπαιδευτήριο Σκύλων – Η Κορφή», όχι μόνο πυροβόλησε το ένα σκυλί του αλλά δηλώνει μάλιστα πως δεν δίνει τα άλλα δύο σκυλιά στην φιλοζωική οργάνωση, γιατί τα θέλει για φύλακες!


Σήμερα, η αρμόδια γεωπόνος του Δήμου Φαιστού, συνοδεία αστυνομικών, αναμένεται να πάει στο σημείο, που ζουν τα δύο σκυλιά, (τα οποία θυμίζουμε ότι δεν πλησιάζουν τους ανθρώπους) και βρίσκονται σε εξαιρετικά τραγική κατάσταση, ώστε να χρησιμοποιήσουν νάρκωση για να τα πιάσουν και να τα παραδώσουν στην Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρο».


Αυτά γίνονται στην τουριστική Κρήτη και σε μία χώρα όπου δεν υπάρχει κανένας αποτελεσματικός μηχανισμός, που είτε θα αποτρέπει, είτε θα τιμωρεί τέτοιες κτηνώδεις συμπεριφορές.

zoosos.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld