Δράμα: Η Delica πυροβολήθηκε, εγκαταλείφθηκε να αργοπεθαίνει και δίνει μάχη να μείνει ζωντανή

Εννέα η ώρα το βράδυ και η φίλη μας Μαρία μου τηλεφωνεί πανικόβλητη. Είκοσι δύο χιλιόμετρα πριν την Δράμα βλέπει πάνω στο οδόστρωμα ένα σκυλί πεσμένο κάτω ακίνητο. Ζητάει οδηγίες, δεν ξέρει από σκυλιά, ο σκύλος βαριαανασαίνει, δείχνει πολύ άρρωστος, δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του. 

Την παρακαλώ να ηρεμήσει, έχει και δύο μικρά παιδιά στο αυτοκίνητο και είναι στην ερημιά. Με τις κατάλληλες οδηγίες καταφέρνει και βάζει τον σκύλο στο αυτοκίνητο . Η ώρα περασμένη αλλά μόλις τηλεφωνώ στον Γιάννη Τσοκαταρίδη, γνωστό κτηνίατρο της Δράμας , χωρίς δεύτερη κουβέντα και χωρίς να με γνωρίζει δέχεται αμέσως να περιμένει στο ιατρείο του και να περιθάλψει την τραυματισμένη σκυλίτσα. 

Η Delica είναι σε κώμα όταν φτάνει στο ιατρείο, αιμορραγεί από τα γεννητικά της όργανα, η κύστη πιθανόν έσπασε αλλά η όλη κατάστασή της δεν άφηνε περιθώρια επέμβασης . Μπήκε σε ορρό και έβγαλε την νύχτα. Σήμερα ενώ φάνηκε ότι η κατάστασή της σταθεροποιήθηκε, άρχισε να πρήζεται η κοιλιά της και η ακτινογραφία έδειξε ότι δεν ήταν τροχαίο αλλά σφαίρα που ρίχτηκε από κοντινή απόσταση, είχε σφηνωθεί στα όργανά της. 


Μόλις τελείωσε απόψε πριν λίγη ώρα η πολύωρη και λεπτή επέμβαση, η σφαίρα είχε διαπεράσει το σηκώτι, είχε πειράξει τμήματα του εντέρου και είχε σπάσει την κύστη. Θραύσματά της σκορπισμένα παντού στην κοιλιά. Ο Γιάννης έκανε το καλύτερο δυνατόν αλλά θα πρέπει να περάσουν 48 ώρες ώστε να σιγουρευτεί ότι δεν δημιουργήθηκε περιτονίτιδα. 

Ας ευχηθούμε όλοι να πάνε όλα καλά.



1 σχόλιο:

  1. Μπράβο σ'αυτούς τους τόσο σπάνιους ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν για αυτή την άτυχη σκυλίτσα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να'ναι τυχερή μετά από ότι πέρασε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld