Tabitha, ο καλύτερος σύντροφος στο νέο ταξίδι ζωής μιας τυφλής γυναίκας


Δώδεκα χρόνια πριν η Anne Drake πίστεψε πως η ζωή της τέλειωσε, όταν την ενημέρωσαν πως θα μείνει τυφλή. Πίστεψε πως δεν θα ήταν σε θέση να κάνει τίποτα πάλι. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά '' Έχασα τον εαυτό μου. Δεν ήμουν πλέον η Anne, αλλά κάποια που δεν ήξερα."

Μετά από λίγο καιρό στην ζωή της Anne ήρθε η Tabitha, μια απίστευτη σκυλίτσα -οδηγός που θα ακολουθούσε πλέον την Anne στο νέο ταξίδι ζωής.

Η Tabitha, ήταν ένας γερμανικός ποιμενικός που έφθασε στα χέρια της Anne μέσω μιας οργάνωσης, η οποία παρέχει δωρεάν σκύλους-οδηγούς σε τυφλούς και σε άτομα με προβλήματα όρασης

Η Anne αναφέρει πως η Tabitha την οδήγησε στην νέα της ζωή. Κύρια εργασία της ήταν να βοηθάει την Anne να βρίσκει πράγματα και να την κρατά ασφαλή από διάφορες καταστάσεις, όπως τα αυτοκίνητα. Χάρη στην Tabitha, η Anne βρήκε και πάλι τον εαυτό της.

  
Το ζευγάρι ήταν μαζί για 7 χρόνια δημιουργώντας μια καταπληκτική σύνδεση. Ωστόσο στα 9 της χρόνια η  Tabitha ανέπτυξε αρθρίτιδα και έπρεπε να αποσυρθεί. Έτσι η Anne θα την επέστρεφε στην οικογένεια που την είχε μεγαλώσει από κουτάβι.  

«Ήταν πολύ δύσκολο. Είχαμε γίνει απίστευτη ομάδα και την αγαπούσα τρελά. Δεν ήθελα με τίποτα να βγεί από την ζωή μου», αναφέρει η Anne. «Όμως, όπως με είχε σώσει αυτή έτσι έπρεπε να είμαι εκείνη που θα την σώσει και θα φροντίσει για αυτήν».

Η Tabitha βραβεύτηκε ανάμεσα σε 40 σκυλιά ως σκύλος ήρωας στην κατηγορία ''σκύλος - οδηγός''. Με 7 χρόνια υπηρεσίας και με τις απίστευτες ικανότητές της, κέρδισε επάξια τον τίτλο. Η Anne έλαβε το ποσό των $5000, το οποίο δώρισε στην οργάνωση που της χάρισε την Tabitha.

Η Anne, έχει για βοηθό πλέον τον Driver, ένα μαύρο Λαμπραντόρ δύο ετών. Όμως η ιστορία δεν τελειώνει έτσι.

Η Anne είχε αναπτύξει τόσο ισχυρό δεσμό με την Tabitha που δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτήν. Έτσι, η Tabitha ζει πλέον ευτυχισμένη με την Anne, με τον Driver και με ένα ακόμα σκύλο ράτσας Schnauzer που διέσωσε η Anne.


 

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld