Άργος: Ο Δήμος και ο Φ.Σ. ''Λάιζα'' συνεργάζονται για την στείρωση 30 αδέσποτων θηλυκών σκυλιών


Νέα δεδομένα βάζει η συνεργασία του Δήμου Άργους – Μυκηνών και του Φιλοζωικού Συλλόγου Άργους «Λάιζα» που θα προχωρήσουν στην στείρωση 30 αδέσποτων θηλυκών σκυλιών στην περιοχή του δήμου. 


Ο Δήμος αναλαμβάνει το οικονομικό βάρος των 30 στειρώσεων και οι εθελοντές της Λάιζα αλλά και ευαισθητοποιημένοι φιλόζωοι πολίτες τη διαδικασία της μεταφοράς, φιλοξενίας και φροντίδας των σκύλων μέχρι να αναρρώσουν από την εγχείρηση.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ο μόνος ανθρωπιστικός τρόπος να μειωθεί ο αριθμός αδέσποτων στους δρόμους της πόλης του Άργους αλλά και στην Νέα Κίο, στις Μυκήνες και στη Δαλαμανάρα και γενικά στον Δήμο, είναι ο παγκόσμια αποδεκτά τρόπος της στείρωσης των θηλυκών σκύλων. Ένα μόνο ζευγάρι αστείρωτων σκύλων μπορεί μέσα σε 7 χρόνια να δημιουργήσει 4.500 απογόνους.


Οι 30 στειρώσεις θα γίνουν σταδιακά καθώς οι εθελοντές της Λάιζα διαθέτουν ελάχιστους χώρους φιλοξενίας, ενώ παράλληλα εργάζονται. Η διαδικασία ξεκίνησε κι έχουν ήδη στειρωθεί 15 θηλυκά αδέσποτα, τα οποία βλέπετε στη παραπάνω φωτογραφία.

Η «Λάιζα» ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Άργους και το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση τους αυτή και ελπίζει σε νέα συνεργασία στο μέλλον.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld