Σκύλος & καύσωνας: Έξι τρόποι για να συνυπάρξουν χωρίς προβλήματα


Η ζέστη ταλαιπωρεί εμάς και ακόμα περισσότερο τα σκυλιά. Λόγω του τριχώματος τους και εξ αιτίας της κατασκευής τους που δεν τους επιτρέπει να αποβάλλουν την θερμότητα εύκολα, τα σκυλιά πρέπει να προστατεύονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως κάθε φορά, παρακάτω θα βρείτε εύκολους τρόπους για να προστατέψετε το σκύλο σας από τη ζέστη και τη θερμοπληξία.


1. Μειώστε τη διάρκεια της βόλτας τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι στα ύψη. Φροντίστε ώστε το σκυλάκι σας να μην κουράζεται στη βόλτα του και επιλέξτε να βγείτε τις πρωινές ή τις απογευματινές ώρες όταν η ζέστη είναι λιγότερη. Επιλέξτε επίσης ένα μέρος με χορτάρι ή χώμα και αποφύγετε το τσιμέντο που υπερθερμαίνεται.

2. Εάν ανήκετε στους τυχερούς που ζουν στην εξοχή κοντά σε λίμνη ή θάλασσα αφήστε το σκυλάκι σας να κολυμπήσει. Είναι μια άριστη δραστηριότητα ώστε να εξασκηθεί χωρίς να ζεσταθεί. Φυσικά, προσέξτε πολύ την ασφάλεια του σκύλου σας και κυρίως την ασφάλεια των ανθρώπων τριγύρω. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ώρες όπου δεν υπάρχει κόσμος. Σε καμία περίπτωση μην επιτρέψετε στο σκύλο σας να μπει στο νερό εάν δεν έχει κάνει τους απαραίτητους εμβολιασμούς.

3. Εσείς που ζείτε στην πόλη μην ανησυχείτε. Υπάρχει και για εμάς τρόπος να δροσιστούν τα σκυλιά και μάλιστα με ελάχιστα έξοδα. Αγοράστε μια παιδική πισίνα και βάλτε την στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας. Μη ξεχάσετε να προστατέψετε τα αυτιά του σκύλου σας με βαμβάκι καθώς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Το σκυλάκι σας θα διασκεδάσει πολύ, το ίδιο κι εσείς όταν θα έρθει η ώρα να καθαρίσετε τα νερά!!

4. Εάν το σπιτάκι του σκύλου σας βρίσκεται έξω μετακινήστε το σε σκιερό μέρος και φροντίστε να έχει πάντα δροσερό νερό. Μην αφήνετε το φαγητό του έξω καθώς χαλάει γρήγορα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

5. Κουρέψτε το σκύλο σας ώστε να ανακουφιστεί τους καλοκαιρινούς μήνες. Το κούρεμα του σκύλου θα το βοηθήσει να αντιμετωπίσει ευκολότερα τη ζέστη και φυσικά θα διευκολύνει την περιποίηση του. Μπορείτε μάλιστα, να τυλίξετε γύρω από το λαιμό του σκύλου σας ένα βρεγμένο μαντίλι που θα το κρατήσει δροσερό.

6. Μην αφήνετε για κανένα λόγο το σκύλο σας στο αυτοκίνητο.  0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld