Ρόδος: Πρώην παπάς και η σύζυγός του κακοποιούν ζώα στον Άγιο Ισίδωρο


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκάλεσε μια σοβαρή καταγγελία για κακοποίηση ζώων στον Άγιο Ισίδωρο, με φερόμενους ως δράστες έναν πρώην εφημέριο και τη σύζυγό του!


Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικος επιλήφθηκε συγκεκριμένα χθες καταγγελίας, που υπέβαλε ο φιλοζωϊκός σύλλογος "Τυχερές Πατούσες" και δύο κατοίκους της περιοχής, που συνοδεύεται από αποκρουστικό φωτογραφικό υλικό.
 

Σύμφωνα με την καταγγελία, την 26η Μαΐου 2013, η Δημοτική Αστυνομία, μετά από παρέμβασή τους, διαπίστωσε την κακοποίηση 2 σκυλιών, πιθανόν ενήλικων, τα οποία ήταν δεμένα, υποσιτισμένα, με περιορισμένη πρόσβαση σε νερό και φαγητό σε πλήρως ανθυγιεινές συνθήκες και με εμφανή δερματική ασθένεια.

Μετά τις παρατηρήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, την οποία και απαξίωσε προφορικά ο υπαίτιος, την 12η Ιουνίου 2013, βρέθηκαν δύο νέα κουτάβια (πιθανόν 2-3 μηνών) στην ίδια περιοχή δεμένα, να διαβιούν κάτω από τις ίδιες άθλιες συνθήκες.
 

Μετά από πιέσεις προς τη Δημοτική Αστυνομία έγινε νέα καταγραφή και επιβολή προστίμου για τα δύο νέα κουτάβια την 21η Ιουνίου 2013. Εντελώς "τυχαία" βρέθηκαν την 26η Ιουνίου 2013 στο σημείο ένα νέο σκυλί δεμένο να ζει κάτω από τις ίδιες απαράδεκτες συνθήκες!!
 

Η σύζυγος του εφημέριου φέρεται ως ανήμπορη κτηνοτρόφος. Μηνύθηκε προ 2 εβδομάδων από τη Δασοφυλακή Αταβύρου για ανεπιτήρητη βοσκή, υποσιτισμό ζώων και ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης.
 

Οι καταγγέλλοντες αμφισβητούν ότι είναι «ανήμπορη» και υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη κυρία ακολουθεί σε καθημερινή βάση το σύζυγό της και κυνηγούν αδέσποτα κατσίκια, ενώ διατείνονται ότι καταστρώνει σχέδια με το μυαλό της για να εξοντώνει σκυλιά, κατσίκια και άλλα ζώα.
 

Οι γιοι τους καταμηνύθηκαν το 2012 από τη Δασοφυλακή Αταβύρου για μεταφορά αδέσποτων κατσικιών χωρίς ενώτια, παράνομα σφαγμένων. Υποστηρίζουν ότι και οι δύο εργάζονται ως δημοτικοί υπάλληλοι, υπεύθυνοι για τα αδέσποτα κατσίκια του Δήμου, με βασική αρμοδιότητα την περισυλλογή, σήμανση και προστασία τους, αν και σφαγιάζουν παράνομα τα ζώα.
 

Στην αναφορά τους υποστηρίζονται και τα ακόλουθα:

"Όπως εύκολα καταλαβαίνει ο κάθε λογικός πολίτης τα πράγματα στο χωριό μας χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Σας πληροφορούμε ότι η θέση μας είναι ιδιαίτερη καθότι είμαι εν ενεργεία αξιωματικός, η σύζυγός μου είναι απόφοιτη νομικής στην Αγγλία και αποφασίσαμε να μετοικίσουμε μόνιμα στον Άγιο Ισίδωρο, όπου σκοπεύουμε να κάνουμε οικογένεια και να προοδεύσουμε, αξιοποιώντας τη γη μας, με απώτερο σκοπό την παραγωγή-μεταποίηση και την εξαγωγή τοπικών προϊόντων. Άρα, όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται να προάγουμε τον τόπο μας στο εξωτερικό και να ανοίξουμε θέσεις εργασίας σε έναν τόπο που πλήττεται από την ανεργία. Ωστόσο, με την παρούσα κατάσταση αισθανόμαστε ντροπή και νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο αφού η κατάσταση έχει ξεφύγει και πιο πολύ σαν εικόνα «φαρ-ουέστ» θυμίζει παρά σαν ένα παραδοσιακό χωριό ολίγων κατοίκων με προοπτική για ανάπτυξη".


Προσθέτουν παρακάτω και τα εξής:


"Παρακαλώ να σημειωθεί ότι ερχόμενοι στη Ρόδο δεν είχαμε σκοπό να ασχολούμαστε με τέτοιου είδους καταστάσεις μιας και δεν γνωρίζαμε ότι συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Δεν είμαστε φιλόδικοι και δεν μας αρέσουν τα προβλήματα καθώς είμαστε προσηλωμένοι στη δουλειά μας και στις νέες επιχειρηματικές κινήσεις που κάνουμε. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να απασχολούμε τις Αρχές και πόσο μάλλον την αξιότιμη Εισαγγελία Ρόδου που σίγουρα έχει πιο σημαντικά προβλήματα να επιλύσει. Ωστόσο, εν έτει 2013 δεν δύνανται άνθρωποι ΕΙΔΙΚΑ τέτοιας ηλικίας να δρουν ως κράτος εν κράτει και κανείς να μην τους διώκει. Η κατάσταση δυστυχώς πηγαίνει από γενιά σε γενιά καθώς και τα παιδιά των συγκεκριμένων ανθρώπων επαναλαμβάνουν τις ίδιες κινήσεις, δολοφονώντας σκυλιά και κατσίκια, ενώ ταυτόχρονα οπλοφορούν και πυροβολούν κυρίως τις νυκτερινές ώρες και φυσικά αδιακρίτως. 


Αν εμείς ως κάτοικοι του τόπου επιλέξουμε να κάνουμε έναν απλό περίπατο με το σκυλί μας εκείνες τις ώρες, που αυτοί περιφέρονται και σκοτώνουν ζώα, ποιος θα μας προφυλάξει; 

Εάν σε λίγο καιρό φέρουμε στον κόσμο ένα παιδί, σαν νέο ζευγάρι που είμαστε και κάποιος ανίδεος και απρόσεκτος από αυτούς (γιατί εφόσον δολοφονούν ζώα, αδιακρίτως και κερδίζουν παρανόμως από αυτά, αμφιβάλλω αν θα στεναχωρηθούν, όταν πυροβολήσουν από απροσεξία ένα παιδί) και πυροβολήσει το παιδί μας; 

Πώς λοιπόν θα βρούμε το δίκιο μας; 

Φοβόμαστε να ζούμε εδώ επειδή παρατηρούμε ότι οι Αρχές δεν κάνουν τίποτα αποτελεσματικό σχετικά με το θέμα αυτό και οι συγκεκριμένοι το γνωρίζουν και για αυτό το λόγο συνεχίζουν να παρανομούν και να ζουν εις βάρος των κατοίκων του χωριού αλλά και του νησιού. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι του χωριού είναι υπερήλικες και ενώ έχουν υποστεί κακοποίηση (ξυλοδαρμό) από τον πρώην παπά και τη σύζυγό του, προκειμένου να τους εκφοβίσουν και να τους κλέψουν τα κατσίκια, αρνούνται να καταθέσουν εις βάρος των υπαίτιων επειδή φοβούνται νέο ξυλοδαρμό. Όπως αντιλαμβάνεστε η συγκεκριμένη οικογένεια αυθαίρετα υιοθέτησε τον τίτλο του «σερίφη» σε ένα χωριό που φανερά θυμίζει ταινία «φαρ-ουέστ»".


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld