Υποσχέσεις από τη Δήμαρχο και απρόκλητη συμπεριφορά από τον Αντιδήμαρχο στο δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας


Παράσταση διαμαρτυρίας, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, πραγματοποίησαν περίπου 50 πολίτες, μέλη και φίλοι του Φιλοζωικού Σωματείου Πτολεμαΐδας, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για το φαινόμενο της δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων στην πόλη, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και έχει λάβει ανησυχητικά πρωτόγνωρες διαστάσεις. 



Όπως δημοσίευσε το kozan.gr κατά τη διάρκεια της συζήτησης, σημειώθηκε ένταση μεταξύ του προέδρου και μελών του Συλλόγου με τον Αντιδήμαρχο Εορδαίας κ. Απόστολο Καλαϊτζόπουλο, για το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας, όταν ο τελευταίος έκανε παρατήρηση σε φιλόζωη που άφησε αποφάγια στο πάρκο του Πολύκεντρου, για να ταΐσει τα αδέσποτα, υποστηρίζοντας πως αυτή η πρακτική θα πρέπει να σταματήσει γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν μικρές εστίες μόλυνσης που θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των μικρών παιδιών που συχνάζουν εκεί. Aπό την πλευρά τους οι φιλόζωοι υποστήριξαν πως κάτι τέτοιο δεν απαγορεύεται από το νόμο και πως μπορούν να τα ταΐζουν.

Τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου ζήτησαν να γίνει νέα συνάντηση με τη Δήμαρχο προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα με τα αδέσποτα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο κυνοκομείο και γενικότερα για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο με τις δηλητηριάσεις. Η δήμαρχος συμφώνησε για τη συνάντηση,διευκρινίζοντας πως το υφιστάμενο κυνοκομείο θα κλείσει για να δημιουργηθεί κάπου αλλού ένα μεγαλύτερο.



Βίντεο




Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου των πολιτών του Δήμου Εορδαίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας:

Απαιτούμε τον σεβασμό και την φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας.


Η πρόσφατη μαζική δηλητηρίαση άνω των 15 σκύλων στην πόλη μας, αλλά και αυτών που θανατώθηκαν μαζικά πρόσφατα στο χωριό ΑΡΔΑΣΣΑ ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος, ένα έργο σε επανάληψη, που το έχουμε δει πολλές φορές. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά οι δράστες τέτοιων αποτρόπαιων εγκλημάτων θα παραμείνουν στο σκοτάδι, αφού οι Αρμόδιες Αρχές δεν έκαναν καμιά σοβαρή προσπάθεια να τους εντοπίσουν, ενώ ο Δήμος τήρησε σιγή ιχθύος, δεν έκανε απολύτως τίποτα, ακόμα και για τον δημοτικό υπάλληλο που πέταξε τα πτώματα των δηλητηριασμένων ζώων σαν να ήταν σκουπίδια δεν υπήρξε καμία συνέπεια. Μπουχτίσαμε από μεγαλοστομίες, υποσχέσεις και φανφαρονισμούς, πέστε μας τι έχει κάνει ο Δήμος τόσα χρόνια για να σταματήσει τα συνεχή αυτά εγκλήματα; Ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ.
 

Μέσα σε λίγες μόνο μέρες χιλιάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού, έστρεψαν τα βλέμματά τους επάνω μας, τονίζοντας την αγανάκτησή τους, διαμαρτυρόμενοι για τα φρικτά εγκλήματα σε βάρος αθώων ψυχών. Για άλλη μια φορά η πόλη μας σχολιάστηκε αρνητικά από την κοινή γνώμη, αλλά προφανώς το γεγονός αυτό ουδόλως προβλημάτισε την δημοτική Αρχή. Περιμένουμε σήμερα να γίνει μια σοβαρή συζήτηση σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, ότι ο Δήμος θα αναλάβει μια καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών, περιμένουμε κάποιες αυστηρές συστάσεις προς υπηρεσίες του Δήμου, που πολλοί πολίτες θεωρούν (αδίκως ή άδικα) ότι υποθάλπουν τέτοιες συμπεριφορές, περιμένουμε κάποια εντολή προς την υπηρεσία καθαριότητας, τα πτώματα των φολιασμένων ζώων να μην πετιούνται αθόρυβα σε χωματερές,ρεματιές και λαγκάδια, αλλά θα οδηγούνται σε κτηνίατρο για έκδοση πιστοποιητικού θανάτου και μετά θα τυγχάνουν υγειονομικής ταφής, περιμένουμε ότι ο Δήμος θα καλεί την αστυνομία σε κάθε περιστατικό, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να εφαρμοστούν επιτέλους οι νόμοι σε αυτή την χώρα. Έτσι κ. Δήμαρχε ενεργεί μια οργανωμένη και πολιτισμένη Πολιτεία, έτσι ενεργεί κάποιος που εννοεί αυτά που λέει και που πραγματικά θέλει να αντιμετωπίσει τέτοια ειδεχθή φαινόμενα. Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι εσείς είστε που έχετε νομική υποχρέωση να προστατέψετε τα πλάσματα αυτά, εσείς οφείλετε να διαχειριστείτε τα αδέσποτα με νόμιμο και πολιτισμένο τρόπο. Αντί για εσάς όμως, οι εθελοντές - μέλη των φιλοζωικών σωματείων είναι αυτοί που πάντα επωμίζονται όλο το βάρος των αδέσποτων, εμείς είμαστε που τρέχουμε να τα σώσουμε και να τα περιθάλψουμε, χωρίς να έχουμε ούτε την υποδομή, ούτε την οικονομική δυνατότητα του Δήμου, τα δικά μας τηλέφωνα καλούν οι πολίτες για ανταπόκριση. 

Δηλώνουμε ότι, παρά τις δυσκολίες, δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην κακοποίηση των ζώων στον Δήμο μας, ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή τους και ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να τιμωρηθούν οι ασυνείδητοι εγκληματίες. Τα μάτια μας θα είναι επάνω τους. Ενημερώνουμε ότι τα εγκλήματα σε βάρος των ζώων τιμωρούνται αυστηρά με ποινή φυλάκισης 1 έως 5 χρόνια ΚΑΙ με χρηματική ποινή 5.000 έως 15.000 ευρώ ΚΑΙ με διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε κακοποιημένο ζώο. Ας το λάβουν σοβαρά αυτό υπ΄ όψιν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί, αυτά τα αρρωστημένα μυαλά, όλοι αυτοί που εκτονώνουν την ψυχοπάθειά τους πάνω σε αδύναμα πλάσματα. Όσο πιο αδύναμο είναι ένα μέλος της κοινωνίας, τόσο μεγαλύτερη η ηθική υποχρέωση να το προστατέψουμε.



Διαβάστε επίσης: Κυνοκομείο Πτολεμαΐδας: Έλυσαν το πρόβλημα της σίτισης αλλά δεν υπάρχει άφθονο νερό για τα 250 ζώα!
Εθελοντής σημαίνει να κάνεις και τον ακροβάτη!

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld