Δεν θα ευθανατωθούν τελικά τα ζώα του Δημοτικού κυνοκομείου Ξάνθης


Όπως είχαμε δημοσιεύσει στο dogw0rld.blogspot.gr σήμερα θα διεξαγόταν συνάντηση της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, που είναι υπεύθυνη για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων.


Το θέμα που θα συζητείτο σχετιζόταν με την απόφαση της ευθανασίας των 11 σκύλων του Δημοτικού κυνοκομείου Ξάνθης (δείτε ΕΔΩ).


Όπως διαπιστώθηκε η επιτροπή είχε αποφασίσει την ευθανασία 8 ζώων, χαρακτηρίζοντας τα 7 επιθετικά και το 1 άρρωστο.

Ευτυχώς με την παρέμβαση του Φιλοζωικού σωματείου Ξάνθης η απόφαση της επιτροπής δεν θα εκτελεστεί.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΦΟΞ:

Σήμερα το πρωί συναντηθήκαμε με την 5μελή επιτροπή (ένα μέλος δεν μπορούσε να παρευρεθεί) , τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Ξάνθης και την φιλόζωη που έκανε την δημοσίευση. Πήραμε στα χέρια μας τα πρακτικά της προηγούνμενης συνεδρίασης και διαπιστώσαμε ότι όντως είχε βγει απόφαση για την ευθανασία 8 ζώων, τα 7 χαρακτηρισμένα ως ''επιθετικά'' και το 1 με ''ανίατη'' ασθένεια (καλαζάαρ). Παρόλο που οι εκπρόσωποι των δύο φιλοζωικών ενημέρωσαν ότι δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν την συγκεκριμένη μέρα και ώρα, η επιτροπή συνεδρίασε και έβγαλε απόφαση με υπογραφές ενός εκπροσώπου από τον Δήμο, την κτηνιατρική υπηρεσία και τον κυνηγετικό σύλλογο.

Διασφαλίσαμε και επίσημα ότι δεν θα εκτελεστεί η απόφαση της επιτροπής. Τα ζώα θα παραμείνουν στο κυνοκομείο μέχρι να υιοθετηθούν. Επίσης απαιτήσαμε σε κάθε συνάντηση της επιτροπής έγκαιρη έγγραφη ενημέρωση προς όλα τα μέλη.

Κατόπιν συνενόησης με το άλλο φιλοζωικό σωματείο, θα αιτηθούμε στις επόμενες επιτροπές να υπάρχει ολομέλεια ακόμη και αν χρειαστεί να συναντηθούμε εκτός επίσημου ωραρίου του Δήμου.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις είμαστε στην διάθεση σας.



1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στους ανθρώπους αυτούς που έσωσαν τα σκυλάκια,κάθε ευτυχία τους εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld