Δυναμικό ξεκίνημα για το Φιλοζωικό Σωματείο Βόρειας Εύβοιας «Ήρα»
Θερμή ήταν η ανταπόκριση των φίλων του Φιλοζωικού Σωματείου Βόρειας Εύβοιας «Ήρα» στο κάλεσμα του σωματείου για μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας. Ιδρυτικά μέλη, εθελοντές και φίλοι σε παρεΐστικη, ζεστή ατμόσφαιρα στο καφέ «ΕΝΑΛΛΑΞ» στην Ιστιαία αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα των ζώων στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και τις κινήσεις που θα αναλάβει το Σωματείο...


Η προσωρινή πρόεδρος κ. Λίλα Ευθυμιοπούλου καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στους σκοπούς του Σωματείου και στις πρώτες κινήσεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί για την φροντίδα και την περίθαλψη των αδέσποτων στην περιοχή.
 
Έχει κατατεθεί αίτημα στο Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού (αναμένεται κατάθεση και στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας) προς ακρόαση από το Δημοτικό Συμβούλιο και λήψη απόφασης που αφορά:

1. Περιφραγμένο χώρο με νερό και φως για την ίδρυση καταφυγίου και πιθανόν και νοσηλευτηρίου. 
2. Σίτιση των ζώων 
3. Εμβολιασμοί 
4. Στειρώσεις των ζώων 

 
Μάλιστα, προτάθηκε από την προσωρινή διοίκηση, οι δύο δήμοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δημάρχου Πρεβέζης ο οποίος, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόσθεσε ένα (1) ευρώ σε κάθε λογαριασμό νερού για τη φροντίδα των αδέσποτων. 

Το σωματείο ευελπιστεί στη καλή συνεργασία και βοήθεια των δύο δήμων, σύμφωνα και με το άρθρο 9 του Ν.4039/12 (στις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις των δήμων είναι και η φροντίδα και περίθαλψη των αδέσποτων). 

Επίσης, τα αστυνομικά τμήματα Iστιαίας, Αιδηψού, Λίμνης, Μαντουδίου έχουν ενημερωθεί με απόφαση για την ίδρυση του Φιλοζωικού Σωματείου β.Εύβοιας ' Ήρα' και όποιος πολίτης θελήσει να κάνει μήνυση βάσει του ν.4039/2012 για κακοποιήσεις ζώων, φόλες και εγκατάλειψη να απευθύνεται στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και να απαιτεί να ενημερωθεί εκείνη την ώρα και η Φιλοζωική. 

Στη συνέχεια αποφασίστηκε η τοποθέτηση ειδικού σταντ - κουμπαρά για την ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου. Ο πρώτος κουμπαράς θα βρίσκεται στο Χριστουγεννιάτικο παζαράκι των Ναυτοπροσκόπων του 1ου Συστήματος Λίμνης στη Λίμνη Βόρειας Εύβοιας. Αντίστοιχες κινήσεις, ήδη, δρομολογήθηκαν για σούπερ - μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή. Θα γίνουν σχετικές αιτήσεις και σύντομα θα υπάρξει απάντηση. 

Η ταμίας του Σωματείου κ. Αλεξάνδρα Καρπούνη μίλησε για τη σημαντικότητα της οικονομικής συμμετοχής από όλους καθώς τα έξοδα αντιμετώπισης ενός περιστατικού και περίθαλψης του ζώου είναι πολλά. Ακόμα και η συμβολή ενός ευρώ είναι πολύτιμη, ιδίως για ένα σωματείο που κάνει τα πρώτα του βήματα και απηύθυνε κάλεσμα προς όλο τον κόσμο τονίζοντας πως οι τοπικές αρχές, όπως ορίζουν οι νόμοι πρέπει επιτέλους να αλλάξουν στάση και να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους. 

Ακολούθησε συζήτηση με προτάσεις, ιδέες, απορίες, δυσκολίες και τους τρόπους που μπορούν να αντιμετωπιστούν ενώ ομόφωνα συμφωνήθηκε η σύνταξη ανακοινώσεων και η γνωστοποίησή τους στο σύνολο της Βόρειας Εύβοιας που θα αφορούν στην ενημέρωση των δημοτών ως προς τις ποινικές κυρώσεις όσων κακοποιούν και δηλητηριάζουν ζώα. Από πλευράς σωματείου έχουν γίνει οι πρώτες καταγγελίες και μηνύσεις για το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού. 

Θαύματα δεν μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη αλλά σίγουρα αρχίζουν να μπαίνουν τα πρώτα γερά θεμέλια για μια δράση μελλοντικά με ουσιαστικά αποτελέσματα. Όσον αφορά στις μελλοντικές κινήσεις του Σωματείου θα υπάρξουν εκστρατείες ενημέρωσης, ημερίδες και άλλες συναντήσεις. 

Μακροπρόθεσμος και βασικός στόχος του Σωματείου είναι η δημιουργία καταφυγίου (και νοσηλευτηρίου). Ενώ συζητήθηκε και το πολύ σημαντικό και ευαίσθητο θέμα που αφορά στις στειρώσεις των ζώων από κτηνιάτρους και ζητήθηκε δημόσια η βοήθεια και η συμπαράσταση των επιστημόνων της περιοχής

Μόνο με συλλογική προσπάθεια και εργασία θα καταφέρουμε να κρατήσουμε ζωντανό το όνειρο της Ήρας, της σκυλίτσας που άφησε την τελευταία της πνοή από φόλα. Η Ήρα αποτέλεσε την αφορμή για να ξεκινήσει αυτή η τόσο σπουδαία προσπάθεια. 

Στο τέλος της συνάντησης έγινε εγγραφή πολλών εθελοντών και η προσωρινή διοίκηση ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσους έχουν σταθεί αρωγοί στο σωματείο, τους παρευρισκόμενους και την κ. Μαρία Ντελκή για την παραχώρηση του χώρου και τη γλυκιά φιλοξενία. 

Διαδικτυακά όσοι επιθυμείτε να μαθαίνετε τα νέα του Φιλοζωικού Σωματείου Βόρειας Εύβοιας "Ήρα", αλλά και να ανταλλάσσετε απόψεις και ότι σας απασχολεί για τα ζωάκια σας, ακολουθήστε την ηλεκτρονική Σελίδα του Σωματείου πατώντας εδώ
 

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld