Πέλλα: Τους έπιασαν επ' αυτοφώρω να ρίχνουν φόλες!


Το πρωί της Δευτέρας 20/01/2014 η πενταμελής επιτροπή του Δήμου Έδεσσας, που είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, μετέβη στον οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με την παρουσία των αδέσποτων σκύλων.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας μέλη του συλλόγου μας έγιναν αυτόπτες μάρτυρες στο εξής περιστατικό : ΙΧΕ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι Π.Μ 54 ετών και Ι.Π. 20 ετών, κάτοικοι Νέου Αγίου Αθανασίου, έγιναν αντιληπτοί ενώ έριχναν τροφές (κρέας) εμποτισμένες με δηλητήριο, με προφανή σκοπό να θανατώσουν τα αδέσποτα του οικισμού. Σημειωτέον ότι το φαινόμενο θανάτωσης των αδέσποτων με «φόλα» είναι πολύ συχνό στην συγκεκριμένη περιοχή. 


Οι αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν άμεσα τον σύλλογο φιλόζωων Έδεσσας ''Κίνηση προστασίας σκύλων'' και το Α.Τ Άρνισσας, το οποίο ανταποκρίθηκε μεν στο κάλεσμα, όχι όμως και στην αυτόφωρη διαδικασία. Ειδικότερα, αν και τα ονόματα των δραστών δόθηκαν στην αστυνομία επί τόπου και κατατέθηκαν ενόρκως με την παράδοση ταυτόχρονα των δηλητηριασμένων δολωμάτων που περισυλλέγησαν από όλο τον οικισμό, και παρά την παρέμβαση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας για την άμεση σύλληψη των δραστών, δεν έγινε η σύλληψή τους στα πλαίσια του αυτοφώρου.  

Αναμένουμε πλέον να ακολουθηθούν οι νόμιμες ενέργειες, ώστε να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης και να λογοδοτήσουν για την πράξη τους. Χάρη στην άμεση αντίδραση των μελών του συλλόγου και την περισυλλογή των δηλητηριασμένων τροφών δεν υπήρξαν θύματα και σώθηκαν (προς το παρόν) τα αδέσποτα της περιοχής.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld