''ΟΧΙ'' στα παράνομα καταφύγια, ''ΝΑΙ'' στα δημοτικά κτηνιατρεία

 
Η ΠΦΠΟ καταγγέλλει την δημιουργία παράνομων καταφυγίων και προτρέπει στην δημιουργία δημοτικών κτηνιατρείων.


Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, καταγγέλλει την δημιουργία παράνομων καταφυγίων, είτε από μέρους των Δήμων είτε από μέρους των φιλοζωικών σωματείων.

Ένα καταφύγιο που δεν πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, που δεν απασχολεί εξειδικευμένο προσωπικό και δεν τηρεί αυστηρά κανονισμούς προστασίας και ευζωίας των ζώων. Ένα καταφύγιο που έχει αστείρωτα ζώα τα οποία δεν τυχαίνουν τακτικής κτηνιατρικής φροντίδας. Ένα καταφύγιο που αποτελεί στην ουσία χώρο απόσυρσης των ζώων και όχι προστασίας πρόσκαιρης μέχρι να υιοθετηθούν. Ένα τέτοιο καταφύγιο, η ΠΦΠΟ το ονομάζει κολαστήριο!

Η ομοσπονδία μας, μετά τις πολλές καταγγελίες που ήδη έχει εξαπολύσει προς Δήμους της χώρας, οι οποίοι «βολεύονται» με το να στριμώχνουν δεκάδες αδέσποτα υπό τρισάθλιες συνθήκες σε χώρους εντελώς ακατάλληλους, βαφτίζοντας την πράξη αυτή «πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων», έρχεται να δώσει χέρι βοήθειας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε, είτε εντός καταφυγίου, είτε ανεξάρτητα, να ιδρύσουν κτηνιατρεία.

Η καμπάνια της ΠΦΠΟ, για την προώθηση του θεσμού των δημοτικών κτηνιατρείων, βοηθάει Δήμους και σωματεία, μέσω απαντήσεων σε μία σειρά ερωτημάτων, σε μορφή FAQ, να κατανοήσουν την ανάγκη ίδρυσης ενός τέτοιου έργου, να πληροφορηθούν για την επίλυση τεχνικών προβλημάτων, όπως και να προσανατολιστούν σωστά και γρήγορα στην γραφειοκρατική διαδικασία.

Την καμπάνια της η ΠΦΠΟ, την προωθεί μέσω της ιστοσελίδας της.

Επισκεφθείτε : www.pfpo.gr
http://www.pfpo.gr/faq/


Στην σχετική αφίσα, θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε την διαδικασία.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld