Σύντομα Δημοτικό Κτηνιατρείο και στο Ρέθυμνο!

 

Μετά την Λευκάδα, η οποία πρωτοστάτησε με την λειτουργία του πρώτου Δημοτικού κτηνιατρείου της Ελλάδας (δείτε ΕΔΩ), την σκυτάλη παίρνει το Ρέθυμνο!
 

Σύμφωνα με το localit.gr η σχετική σύμβαση για την ίδρυση και λειτουργία του πρώτου Δημοτικού Κτηνιατρείου στην πόλη του Ρεθύμνου, υπεγράφη ήδη από το δήμαρχο Γ. Μαρινάκη.

Η συγκεκριμένη δομή θα στεγάζεται σε δημοτική κτίριο της Τοπικής Κοινότητας Ζουριδίου, το οποίο παραχώρησε, αποκατέστησε και διαμόρφωσε κατάλληλα ο Δήμος, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της, ενώ θα στελεχωθεί από εθελοντές γιατρούς και ιδιώτες με ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζώα.

Εκεί, θα γίνονται μόνο στειρώσεις αδέσποτων ζώων. Τη φιλοξενία τους, μέχρι την πλήρη ανάρρωσή τους, θα αναλαμβάνουν οι Φιλοζωικές Οργανώσεις της πόλης και ιδιώτες εθελοντές στο δικό τους χώρο.

Όπως ανακοινώθηκε, για τη στελέχωσή του ο Δήμος Ρεθύμνου, είχε απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στην οποία ανταποκρίθηκε ο Γερμανικός Φιλοζωικός Σύλλογος, ο οποίος συνεργάζεται επί σειρά ετών με το Φιλοζωικό Σύλλογο Ρεθύμνου, παρέχοντας στήριξη σε εθελοντική βάση. Τα έσοδα του συγκεκριμένου συλλόγου, προέρχονται από δωρεές και οι συνεργάτες του ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους.

Στο Ρέθυμνο , τη σύμβαση με το Δήμο, υπέγραψε ο πρόεδρος του Γερμανικού Φιλοζωικού Συλλόγου Thomas Busch, που θα στελεχώσει με συνεργάτες του τη νέα δομή, ενώ όπως σημειώνεται, πρόταση για ίδρυση Δημοτικού Κτηνιατρείου έχει θέσει στο Δήμο, ήδη από το 2010 ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ρεθύμνου.

Τις επόμενες ημέρες το αρμόδιο τμήμα του δήμου, θα προσκαλέσει τις Φιλοζωικές οργανώσεις της πόλης για συνεργασία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της δομής.

Οι ημέρες και οι ώρες λειτουργία του, θα ανακοινωθούν μόλις οριστικοποιηθεί το πλαίσιο σύμπραξης των φιλοζωικών ομάδων με το Δήμο.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld